Din data och din demokrati

Din data och din demokrati är en serie evenemang som fokuserar på internetrelaterade frågor i förhållande till samhälle och demokrati. Genom dessa evenemang arbetar Goto 10 för att aktivt öppna upp samtal mellan aktörer utifrån olika perspektiv.

Önskar du att vi tar upp något särskilt eller vill du själv föreslå ett evenemang? Hör av dig till info@goto10.se.

Tidigare evenemang

Politiska strategier i digitala medier

Ett panelsamtal om Politiska strategier i digitala medier som samarrangerades av Internetstiftelsen och Fores programområde Digitala samhället. Plattformiseringen av internet och dess påverkan på vår internetanvändning har bidragit till nya former av påverkanskampanjer. I skuggan av Sveriges första internetval ställde Goto 10:s projektledare Isadora Hellegren frågor till en kunnig panel om vad för typer av strategier aktörer använder sig av, hur strategierna fungerar och vad de innebär för vår demokrati. I panelen hörde vi Dagens nyheters faktakollsredaktör Hugo Ewald berätta om sin kartläggning av politiska sidor och inlägg på Facebook och Socialdemokraternas digitala strateg Monica Lundbom om partiets strategiska arbete i digitala medier. Medieforskaren Jonas Andersson Schwarz bidrog med sin kunskap om medielogik och plattformarnas infrastruktur och Marcin de Kaminski, programchef vid Civil Rights Defenders gav perspektiv genom att porträttera demokratins skörhet. Om du missade evenemanget har du fortfarande möjlighet att titta på det genom Goto 10:s youtube-kanal.

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.