En föreläsare står vid ett ståbord med en presentationsskärm bakom sig på väggen med ordet Frågor

Vanliga frågor

Vem kan bli medlem, vad kan jag få hjälp med när jag ska hålla ett event och kan man boka poddbåset? Här får du svar på vanliga frågor om Goto 10.

Oavsett om du besöker Goto 10 ofta eller om du är nybliven medlem kan det uppstå frågor och funderingar. Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna om hur det funkar på Goto 10. Det kan vara allt från hur du hittar till våra lokaler och hur du blir medlem till hur du kopplar upp på vårt Wifi, bokar lokaler och håller ett digitalt event. Har du ytterligare frågor? Kontakta oss så ska vi hjälpa dig.

Event och poddinspelning

Hur avbokar jag en anmälan till ett event?

Gå till det aktuella eventet som du anmält dig till i eventkalendern. Klicka på Avboka.

Vilka lokaler kan jag välja mellan om jag vill hålla ett event på Goto 10, vilken teknisk utrustning finns det och hur många kan vistas i lokalerna?

Du som ska hålla ett event i Stockholm kan välja mellan ett antal olika lokaler beroende på hur många deltagare som väntas komma till ditt event. Mer detaljer om lokalerna i Stockholm på sidan Eventlokaler Stockholm.

Du som ska hålla ett event i Malmö kan välja mellan ett antal lokaler beroende på hur många deltagare som väntas komma till ditt event. Mer detaljer om lokalerna i Malmö på sidan Eventlokaler Malmö.

Du som ska hålla ett event i Linköping kan göra det i vår eventyta Gradängen. Mer detaljer om lokalerna i Linköping på sidan Eventlokaler Linköping.

Vi skulle vilja få hjälp med att livesända vårt event på Goto 10, hur gör vi då?

När du ansöker om att hålla ett event på Goto 10 får du kontakt med någon av våra eventvärdar. Kontakta info@goto10.se för att få hjälp med att livesända just ditt event.

Kan jag hålla ett helt digitalt event?

Goto 10 finns i Linköping, Malmö och Stockholm. Här kan du hålla fysiska event och även livesända dem så att våra medlemmar kan delta oavsett var i landet de befinner sig.

Vill du hålla ett helt digitalt event är du välkommen att skicka din förfrågan till info@goto10.se.

Kan vi beställa mat till vårt event via er?

Nej, inga matbeställningar går att göra direkt via oss. Däremot har vi caféverksamheter i nära anslutning till Goto 10 i Malmö och i Stockholm. Dessa kan i vissa fall ordna med mat till ditt event. I Stockholm kan du kontakta caféet Mindmix och i Malmö kan du kontakta The Mindpark Café med din förfrågan.

Hur gör man för att boka tid för poddinspelning?

Kostar det något att låna poddbåset?

Nej, det kostar inget att låna vår poddutrustning, men ett villkor är att du är medlem i Goto 10. Medlemskapet är kostnadsfritt för dig.

Medlemskap

Vad krävs för att bli medlem i Goto 10?

Du måste ha fyllt 18 år samt ha läst och accepterat våra medlemsvillkor och vår uppförandekod. Eftersom du som medlem ingår avtal med oss och förbinder dig att följa vår uppförandekod behöver du vara myndig. Medlemskapet är kostnadsfritt.

Läs våra medlemsvillkor och uppförandekod på på sidan Medlemsvillkor och uppförandekod för Goto 10

Vad gör ni med mina medlemsuppgifter?

Uppgifterna används bland annat för att skicka ut nyhetsbrev. Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR och du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

På sidan Integritetspolicy kan du läsa policyn i sin helhet.

Måste man ha svenskt personnummer för att bli medlem?

Nej, det enda som krävs är ett namn och en mejladress som du behöver verifiera. Läs mer om medlemsvillkoren på sidan Medlemsvillkor och uppförandekod.

Behöver jag ett medlemskort?

Ja, du behöver ett medlemskort för att ta dig in i arbetsloungerna på Goto 10. Kortet är personligt och du får inte låna ut det till någon annan. Du hämtar ut det i entrén på respektive Goto 10 vid ditt första besök. Aktivera sedan kortet i medlemsautomaten. Medlemskortet används som passerkort i samtliga städer. Läs mer under "Bli medlem".

Hitta till Goto 10

Hur tar man sig till Goto 10 Stockholm med kollektivtrafik?

Tvärbana till Mårtensdal

Ta tvärbanan till Mårtensdal och gå ner mot vattnet, och sväng sedan vänster. Du kommer att se Internetstiftelsens logga på huset och då vet du att du hittat rätt. Det är fem minuters promenad från tvärbanestationen till Hammarby Kaj 10D.

Tunnelbana till Gullmarsplan

Ta T-banan till Gullmarsplan. Gå nedför backen mot Hammarby sjöstad. Precis där Skansbron börjar, vid rondellen, finns en trappa ner till kajen där Goto 10 ligger. Det tar cirka 10–15 minuter att promenera från Gullmarsplan till Goto 10.

Tunnelbana till Skanstull

Hoppa av T-banan vid Skanstull. Gå på Götgatans vänstra sida mot Globen och ta trappan från Skanstullsbron ned till Skansbron. Precis där bron slutar finns en rondell och en trappa ner till kajen där Goto 10 ligger. När du ser Thaibåten på andra sidan kanalen vet du att du har kommit rätt! Det tar cirka 10–15 minuter att promenera från Skanstull till Goto 10.

Hitta till Goto 10 Stockholm

Finns det en gästparkering för bilar i anslutning till lokalen i Stockholm?

Nej, Goto 10 i Stockholm har ingen gästparkering. Det går att parkera bilen på närliggande gator.

Hur tar man sig bäst till Goto 10 i Malmö med kollektivtrafik?

Ta tåg eller buss till Malmö Central. På centralstationens baksida (vid Coop), sväng till höger längs Neptunigatan och följ vägen tills du når första korsningen, med Comfort Hotel Malmö på din vänstra sida. Sväng vänster i korsningen. En bit framför dig kommer du se en hög glasbyggnad och på bottenvåningen ligger Goto 10. Det tar cirka fem minuter att promenera hit från centralstationen.

Hitta till Goto 10 Malmö

Finns det en gästparkering för bilar i anslutning till lokalen i Malmö?

Nej, Goto 10 i Malmö har ingen gästparkering men det finns stora parkeringsytor samt parkeringshus på båda sidor om byggnaden vilket gör att det finns gott om parkeringsmöjligheter i närheten.

Hur tar man sig bäst till Goto 10 i Linköping med kollektivtrafik?

Ta buss 12 mot Lambohov från till exempel Linköpings resecentrum eller Gamla Linköping. Kliv av vid Mjärdevi Center. Goto 10 ligger 2 minuters promenad från busshållplatsen.

Hitta till Goto 10 Linköping

Finns det en gästparkering för bilar i anslutning till lokalen i Linköping?

Ja, det finns en parkering precis utanför Goto 10 som är gratis i 4 timmar för besökare. Vill man stå längre än 4 timmar måste man ha ett tillstånd.

Praktisk information

Finns det wifi på Goto 10?

Vi har fritt wifi. Du hittar lösenordet på våra skärmar som finns i lokalerna på Goto 10.

Får man fotografera och filma inne i Goto 10:s lokaler?

Ja, det är tillåtet, så länge övriga gäster inte har några invändningar.

Kan man boka en plats på Goto 10 för att sitta och arbeta eller ta möten?

Stockholm

Nej, det kan du inte. Det finns ungefär 40 platser i vår arbetslounge i Stockholm, en del i soffor, en del i mötesalkover och en del platser vid fönsterborden med kanalen som utsikt. Däremot är de alla fria och ingen plats kan bokas i förväg. Det är först till kvarn som gäller helt enkelt.

Malmö

I Malmö kan du boka vår hörsal samma dag som du ska använda den, vill du boka i förväg kan du kontakta Mindpark i receptionen för bokning av konferens- eller mötesrum till en kostnad. Alla platser i Goto 10:s arbetslounge är fria och kan nyttjas kostnadsfritt av alla medlemmar utifrån principen om först till kvarn.

Linköping

Ja, det kan du göra. Goto 10 Linköping har ett bokningsbart mötesrum med plats för 10 personer och tillgång till bildskärm. Du kan självklart också ha möten på de öppna arbetsplatser som finns ute i lokalerna, men de kan inte bokas.

Utbud i arbetslounger

I alla våra arbetslounger har vi wifi och några 3D-skrivare som du får prova om du har med eget filament. Läs mer på sidan 3D-skrivare. Däremot finns det inga vanliga skrivare för pappersutskrifter.

I seminariedelen har vi skärm, ljudsystem och även kamera för livesändningar på webben. Läs mer om hur du arrangerar event på sidan Håll event.

Vi har även poddbås i Stockholm och poddstudio i Malmö och Linköping som du kan få låna för att spela in en podd. Läs mer och boka på sidan Podda hos Goto 10.

Får man ta med sig egen mat till Goto 10?

Det går bra att ta med sig egen mat och dryck till alla våra arbetslounger. Du ansvarar för att hålla rent efter dig eftersom detta är en öppen, gemensam yta.

På Goto 10 i Stockholm och i Linköping finns mikrovågsugnar som går bra att låna för att värma din matlåda. Det finns även kaffemaskiner där du kan köpa kaffe. Observera att vi inte har bestick eller porslin, det får du ta med själv.

I dagsläget har vi ingen möjlighet att återvinna matavfall, du som besökare tar hand om dina matrester själv. Du som arrangerar ett event – be din cateringfirma om hjälp med att plocka disk eller skräp.

Om du befinner dig på Goto 10 Malmö finns The Mindpark Café vid entrén. De erbjuder bland annat hälsosamma smoothies, smörgåsar och sallader. Det finns också ett flertal restauranger i närheten.

På Goto 10 Stockholm finns caféet Mindmix vid entrén. Hos dem kan du köpa lunch och fika.

Är Goto 10:s lokaler rullstolsanpassade?

Ja, vi finns i gatuplan utan trappor både i Stockholm och Malmö. I Linköping går det att använda gatuplan och plan 1 med en rullstol. För att åka upp till plan 1 använder man en hiss som ligger inuti samma byggnad, precis utanför Goto 10:s lokaler. Be personalen på plats om hjälp så visar de hur du tar dig upp till plan 1.

Alla Goto 10 har dörröppnare och handikapptoalett.

Får man ha med sig hundar?

Till Goto 10 i Malmö får du ta med dig din hund, men inte till Goto 10 i Stockholm och Linköping.

Om Goto 10

Vem står bakom Goto 10 och varför gör vi det här?

Goto 10 drivs och finansieras av Internetstiftelsen. Vi är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation som syftar till att driva internet framåt. Läs mer på Internetstiftelsens sajt.

Är Goto 10 en startup-hubb?

Nej, Goto 10 är inte en startup-hubb. Vi ser att det redan finns ett brett utbud av hubbar i landet och har istället tagit fram en öppen och kostnadsfri mötesplats för olika nätverk. Du behöver inte ens ha startup-planer utan kanske vill bygga robotar, utveckla ett open source-program eller testa dina idéer för att ta dem till en ny nivå.

Håll event

Goto 10 är en medskapad mötesplats där du kan hålla event, workshops eller föreläsningar för både små och stora grupper.

En 3D-skrivare på en hylla, för utlåning på start- och mötesplatsen Goto 10

Testa 3D-skrivare

Är du nyfiken på vad du kan skapa med en 3D-skrivare eller en laserskärare? Välkommen att testa 3D-skrivare på Goto 10.

En mamma och en pappa sitter på golvet med varsitt barn framför sig på Goto 10 Stockholm.

Medlemsvillkor och uppförandekod för Goto 10

Du som är över 18 år, har ett öppet sinne och är ute efter en mötesplats för kunskap och nätverkande är välkommen som medlem i Goto 10.