.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare event på Goto 10 i Linköping

Hackathon med Datateknologsektionen 

31 mar 2023 17:00–2 apr 2023 17:00 | Arrangör: Datateknologsektionen

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Är du en problemlösare med intresse för programmering och vill tillsammans med gemensamma krafter lösa ett eller flera olika problem, utforska nya idéer och knyta nya kontakter? Välkommen till det tre dagar långa hackathon med Datateknologisektionen där alla webbintresserade kommer samman för att se vilka som kan göra det bästa webbprojektet!

Så här går det till

Hackathonet börjar på fredag 31 mars och avslutas på söndag 2 april. Några dagar innan eventet kommer man kunna skicka in förslag på projektens tema, därefter kommer man kunna rösta ja eller nej på varje förslag fram tills eventet börjar.

Under fredagen kommer temat med störst andel positiva röster presenteras. Efter temat har presenterats är det fritt fram att skapa lag av 1-5 personer, som sedan har fram till den sista dagens kväll på sig att skapa ett projekt enligt temat, samt förbereda en enklare presentation av det.

På kvällen av eventets sista dag kommer alla lag få presentera sina projekt. Man får presentera sitt projekt på valfritt sätt, så välj sättet som passar ditt projekt bäst! Efter alla lag har presenterat sina projekt börjar röstningen, då får varje person gå runt och rösta på de projekten de tycker är bäst (förutom sitt eget). Till slut kommer rösterna räknas, och laget med flest röster kommer anses vinnare.

Schema

Vi kickar igång på fredagen 31/3 kl. 17:00 med ett välkomnande, introduktion och presentation av tema. Därefter sprider vi ut oss på samtliga våningar för att utveckla. Vi avslutar runt kl. 21:00.

Sedan drar det igång igen kl. 9 till 21:00 på lördagen 1/4 och tillslut kl. 9 till 17:00 på söndagen 2/4. I slutet av eventet samlas vi åter i Gradängen för att hålla presentationer och avgöra vinnaren.

Livesändning

Vi kommer att streama på Goto 10:s YouTube-kanal vid två tillfällen. Första sändningen är fredagen kl. 17:00 och andra sändningen är söndagen kl. 13.00. Du får två länkar inskickade till dig när du anmäler dig till hackathonet. Inspelningarna går även att titta på i efterhand.

Vilka är välkomna?

Alla som är intresserade av webb är välkomna. Man behöver inte vara studerande, utan det är bara att komma och delta eller heja på lagen som deltar.

Får man jobba på distans?

Om man inte vill jobba på sitt projekt på plats måste man inte det. Dock sker temapresentationen, projektpresentationerna, och röstningen på plats. Så se till att inte missa dem.

Vi som arrangerar Hackathon är Datateknologisektionen vid Linköpings universitet

Vi anordnar det här eventet för att vi tycker att sektionen ska ha fler inslag av webbprogrammering, eftersom det är väldigt användbart och skoj! Du hittar mer information om vilka vi är och vad vi gör på vår hemsida.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping