.FILE 2G 3G 4G 5G

Seminarium på Goto 10 i Linköping och online

AI-snack: AI i skolan - forskning och beprövad erfarenhet

16 aug 2024, 12:30–16:00 | Arrangör: Aiit.nu , Internetstiftelsen

Välkommen till AI-snack - ett hybridevenemang, livesänt från Linköping, för lärare och utbildare som vill djupdyka i frågor kring AI och utbildning 🏫🤖

AI i skolan - vad finns det för forskning och beprövad erfarenhet kring AI? Vi kommer prata om de möjligheter och den kreativitet som AI öppnar upp för, men också risker och etiska övervägande av att släppa in AI i klassrummet. Detta event arrangeras av Internstiftelsen tillsammans med AI-entusiasterna tillika lärarna Joel Rangsjö och Jonatan Tensetti. Du kommer att:

  • Få möjlighet att lyssna på en mängd ledande forskare samt AI-experter som alla kommer att dela med sig av sina kunskaper och insikter utifrån det arbete de utför kring AI
  • Ta del av den senaste forskningen kring AI
  • Förstå hur elever använder AI
  • Lära dig mer om hur elever med ADHD kan utnyttja AI i sitt skolarbete
  • Få insikter om hur erfarenheter kring skolans digitalisering kan användas för att ge AI-intåget en boost.

Varmt välkommen! 🤗 Du anmäler dig genom att trycka på "anmäl dig"-knappen till höger.

Talare

Information om talarna kommer inom kort.

Kontakt

Kristina Alexandersson

Kristina Alexanderson är ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsningar och en av landets ledande experter på arbetet med digital kompetens i skolan. Hon har bland annat tagit fram den öppna digitala lärresursen Digitala lektioner där lärare kan hitta färdiga lektionspaket om källkritik och andra färdigheter som ryms inom digital kompetens. Hon är även en uppskattad föreläsare. 

kristina.alexanderson@internetstiftelsen.se

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping