6 okt, 10:00–12:00

Introduktion till Öppen Programvara – Transparens, innovation och kostnadsbesparingar (Online)

På vilket sätt hänger satsning på öppen programvara ihop med de satsningar som görs avseende öppna data? Vad finns att tjäna på en samverkan kring utvecklingen av öppen programvara? Hur kan myndigheter och kommuner gå praktiskt till väga?


Under denna workshop försöker vi besvara och diskutera dessa frågor med hjälp av inblickar från en rad intressanta talare. Per Runeson kommer ge en introduktion till öppen källkod och samspelet med öppna data. Daniel Melin från Skatteverket (tidigare Kammarkollegiet) kommer presentera en omvärldsanalys av öppen källkod inom det offentliga samt förklara hur upphandling av utveckling och support av öppen källkod fungerar.

Göran Westerlund från Alingsås kommun kommer ge ett konkret exempel från utveckling och upphandling av en öppen skolplattform. Dimitrij Aleshkov från Helsingborgs Stad kommer prata kring nyutveckling och engagemang i befintliga öppna källkodsprojekt.

Per Runeson (Lunds universitet), Daniel Melin (Skatteverket), Göran Westerlund (Alingsås kommun), Dimitrij Aleshkov (Helsingborgs Stad).

 

(Agenda kommer längre fram)

 

Om meetup-serien

Meetup-serien handlar om hur myndigheter öppet kan samverka, samskapa och kunskapsdela kring sin öppna data tillsammans med både offentliga och privata aktörer. Vi pratar även om hur utveckling av relaterad öppen programvara och standarder kan skapa synergieffekter och driva på innovationen baserat på datan. Meetupsen kommer hålla ett virtuellt workshop-format där vi kunskapsdelar genom presentationer varvat med diskussioner. Vårt mål är att hålla en praktisk tyngdpunkt och hjälpa och inspirera myndigheter i hur de kan ta nästa steg för att öka påverkan och driva på nyttiggörandet av deras öppna data.

 

Notera:
Ett mejl med en anslutningslänk till mötet (som sker via zoom) kommer att skickas till dig som deltagare några dagar före eventet.

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Tid: 6 oktober, 10:00–12:00
  • Plats: Online
  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangörer: JobTech Dev (Arbetsförmedlingen), TrafikLab (Samtrafiken)

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.