.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Linköping

Vilka källkritiska utmaningar medför AI: för dig som arbetar med barn och unga

15 jan 2024, 15:00–16:30 | Arrangör: Biblioteksutveckling Östergötland , Internetstiftelsen

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Välkommen på en spännande föreläsning med fjolårets vinnare av Det gyllene förstoringsglaset, Olof Sundin och Jutta Haider, om vilka utmaningar som AI medför i arbetet med källkritik i skolan, biblioteket och vardagen!

Syftet är att du ska få insikter om AI utmaningar och möjligheter i undervisningen och arbetet med att kritiskt granska digitala källor. Du får också möjlighet att ställa frågor till föreläsarn.

Du som arbetar med barns och ungdomars läsning har även möjlighet att delta på plats i en workshop som går av stapeln samma dag kl. 12, anmäl dig här (separat länk). Deltar du på plats är du välkommen till lokalen vid ingången till Goto 10 några minuter innan föreläsningen börjar. Ska du delta online gör du det genom denna länk.

Program

  • 15:00 Föreläsning med Olof Sundin och Jutta Haider
  • 15:50 Paus
  • 15:55 Panelsamtal om AI:s möjligheter och utmaningar för källkritisk undervisning
  • 16:30 Tack för idag!

Det kostar ingenting att gå på workshop:en och lunch och fika ingår. Anmälan är dock bindande och om du uteblir, debiteras din arbetsgivare 500 kr. Du kan överlåta din plats till en kollega, meddela det i så fall till arrangörerna - du hittar deras kontaktuppgifter nedan.

Talare

Olof Sundin och Jutta Haider tillsammans vann de Det gyllene förstoringsglaset 2022. Jutta Haider och Olof Sundin är ledande experter på informationshantering och källkritik i digitala medier. Jutta Haider arbetar som professor i biblioteks- och informationsvetenskap vid Högskolan i Borås och Olof Sundin är verksam som professor i biblioteks- och informationsvetenskap vid Lunds universitet.

Kontakt

Kristina Alexanderson

Kristina Alexanderson är ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsningar och en av landets ledande experter på arbetet med digital kompetens i skolan. Hon har bland annat tagit fram den öppna digitala lärresursen Digitala lektioner där lärare kan hitta färdiga lektionspaket om källkritik och andra färdigheter som ryms inom digital kompetens. Hon är även en uppskattad föreläsare.

kristina.alexanderson@internetstiftelsen.se

Linda Sävhammar

Linda Sävhammar är utvecklingsledare inom digital kompetens och skolbibliotek på Biblioteksutveckling Östergötland som är en utvecklingsenhet för regionens folk- och skolbibliotek. Linda har ett stort intresse inom alla områden när det gäller digital kompetens då AI, immersiva medier, programmering är områden som är viktiga att utforska i en bibliotekskontext.

linda.savhammar@regionostergotland.se

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping