.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Hur fungerar Creative Commons?

11 maj 2017, 08:00–09:00 | Arrangör: IIS

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

I samband med släppet av IIS guide "Kom i gång med CC och GNU-GPL hålls en frukostföreläsning med Catharina Ekdahl, jurist och Kristina Alexanderson, projektledare för Creative Commons i Sverige.

Facebookevenemang.

Creative Commons är en ideell organisation med målet att hjälpa de som skapar och vill dela med sig av sina verk. Tanken är att kreativa människor ska inspireras av varandra och kunna utveckla det som är gjort tidigare. Det blir möjligt genom ett system av Creative Commons licenser som utgår från upphovsrätten.

När du delar något du skapat eller använder andras material, är det naturligtvis viktigt att du använder den typ av licens som är rätt för dig och att du förstår de licens-val andra gjort. Den här föreläsningen hjälper dig att förstå licenserna, så att du sedan kan välja rätt licens för dina bilder, din musik, dina YouTube-klipp eller dina texter, vad det nu är du vill bearbeta eller sprida vidare.

Catharina Ekdahl är jurist med upphovsrätt som specialområde och arbetar halvtid på Digisam hos Riksantikvarieämbetet www.digisam.se och även sedan 1 maj med frågor om kollektiv rättighetsförvaltning på PRV www.prv.se

Kristina Alexanderson är chef för internet i skolan på IIS. Hon är ansvarig för Webbstjärnan, som är en skoltävling där elever tävlar om att skapa en webbplatsen av sitt skolarbete. Genom Webbstjärnan blir eleverna mer medvetna medieproducenter och kunniga i källkritisk granskning. Kristina Alexanderson är även projektledare för Creative Commons i Sverige och en flitig anlitad expert och föreläsare.

  • 11 maj 2017, 08:00–09:00
  • Svenska
  • Arrangör: IIS

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm