.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Stockholm

Trender på arbetsmarknaden för utvecklare

2 nov 2023, 17:30–20:30 | Arrangör: Foo Café

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Den höga förändringstakten i techbranscherna påverkar helt naturligt behoven på arbetsmarknaden. Framför allt verkar specialiseringar få allt större betydelse. Att följa trender och förändringar samt anpassa ditt långsiktiga lärande därefter kan vara utslagsgivande för att få de mest attraktiva jobben. Digitala lyftet och Foo Café bjuder in till en kväll som ger dig några användbara insikter för att komma vidare.

Hans Werner, CEO, Radar Group
Vilka är de största kompetensgapen som utmanar IT-branschen? Hur ser insatser ut som kan matcha dessa? Hur påverkas framtidens karriärvägar för roller som utvecklare, IT-arkitekter m fl? Presentationen är en förhandsinformation från Radars kommande  rapport om framtiden för kompetensförsörjningen inom tech, som publiceras 9 november.

Peter O'Connell, Head of Product, Code Institute
Hur tillvaron för utvecklare kommer att förändras i den nya era som AI innebär. Vilka nya förmågor krävs för att som utvecklare vara relevant och efterfrågad under kommande år? Krävs nya kompetenser utöver tekniska kunskaper? Och vad säger världens CFO:er om dessa förändringar?

Linda Svedmark och Alva Johansson, analytiker, Arbetsförmedlingen
Hur arbetsmarknaden för utvecklare och relaterade roller ser ut och vilka förändringar som är att vänta. Vilka kompetenser är efterfrågade – nu och i framtiden. Vikten i sammanhanget av långsiktigt lärande samt insatser för att få fler kvinnor in i yrket.

Daniel Akenine, nationell teknikchef, Microsoft Sverige
Vilket genomslag kommer utvecklingen inom AI att få för utvecklingen av digitala lösningar? Vad innebär det för roller inom digitalisering? Hur påverkas verksamhets- och affärsutveckling? Vilken betydelse får copilots och hur fungerar de?

  • 2 nov 2023, 17:30–20:30
  • Svenska
  • Arrangör: Foo Café

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm