.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Tech for Good? -Live från MIT (del II tema Business)

11 okt 2018, 15:30–18:00 | Arrangör: DigiLek

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

DigiLek är en Changemaker Hub i det globala nätverket Transforming Capitalism Lab. Vi följer livesändningen från MIT och följer upp med en paneldiskussion om var och hur förändring sker i Sverige idag. Hur vi kan gå framåt mot en ny, medskapande ekonomi? Kom till Goto 10 och delta i vår panel!

DigiLek är Sveriges enda Changemaker hub för barn & ungas uppkopplade fritid i det globala nätverket Transforming Capitalism Lab. Tätt efter Silicon Valley rankas Stockholm som nummer två bland världens största enhörningsfabriker. Vi har stora möjligheter att väva in socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbara fundament i den progressiva branschutvecklingen som riktar sig mot barn och unga i Sverige. Därför leder DigiLek en u-labresa som utforskar olika förhållanden på kidsens drastiskt föränderliga medielandskap. Våra drivkrafter är allierade med makerrörelsens grundvärderingar om att stärka barn och unga som hållbara producenter framför passiva konsumenter på deras drastiskt föränderliga medielandskap.

Tech for good? – 11 oktober på Goto10

Den 11:e oktober gör vi vårt första publika eventnedslag i temat Teknologi som utforskas utifrån människans; särskilt barn och ungas, djupgående kreativa förmåga. Enligt Otto Scharmers forskning på MIT så svarar vi på samhällsproblem med snabba tekniska lösningar som behandlar symptom snarare än systemlösningar. Till följd av detta slår vi i gränserna för symptomfokuserade lösningar, det vill säga gränserna för lösningar som svarar på problem med mer tekniska prylar än genom att ta itu med de grundläggande orsakerna. Hur kan vi se detta inom barn och ungas uppkopplade fritid? Hur kan vi hitta fram till mer hållbara lösningar?

Presencing Institutes livesändning från MIT följs upp med en Post Live session där en panel av starka röster från olika samhällssektorer berättar om var och hur de skapar förändring redan idag. Vi reflekterar också över hur vi kan gå framåt mot en ny, medskapande ekonomi. Kom och medverka till att DigiLeks loggbok, som delas i det globala nätverket, fylls på med insikter, initiativ och goda råd!

Kom som du är ingen är åskådare!

Du behöver inte vara insatt i Theory U eller Ego till Eko-ramen för att delta. För mer information besök gärna vår eventbokningssida!

Välkommen!

  • 11 okt 2018, 15:30–18:00
  • Svenska
  • Arrangör: DigiLek

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm