.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10 i Stockholm

Robotkodarn för lärare 4-9

15 maj 2018, 17:00–19:00 | Arrangör: Vinnovera

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Kom till Goto 10 och testa Robotkodarn, en plattform för robot-programmering i skolan som förenklar uppstart och ger grundläggande övningar i programmering och problemlösning med Arduino-robotar.

Du kommer att få arbeta med applikationen och det material vi har tagit fram för att matcha kursplanerna, under samma former som de workshops vi håller med barn och ungdomar. Ambitionen är att ta bort hinder som gör att teknik och programmering känns svårt, och istället sätta fokus på problemlösning, samarbete och glädjen i att styra robotar och övervinna utmaningar.

Foto: Samuel Unéus / Nordic.js

Genom att jobba med Arduino och C++ får både lärare och elever en väg framåt för att arbeta vidare med hobbyprojekt inom stora och öppna communities. Det ger också möjligheter att närma sig forskningens och näringslivets användning av de här systemen för prototyparbete och elektroniska lösningar. Öppen arkitektur har lett till att hårdvaran är relativt billig och att gemenskaperna runt dem har växt till sig under många år och spridit sig till många olika delar av samhället.

Efter workshopen finns det tid för diskussion om utmaningar och möjligheter med att införa programmering som en del av undervisning, hur öppen teknik kan användas, samt hur en plattform som Robotkodarn kan stödja detta. Vi hoppas på ett öppet utbyte med er!

 

Den här workshopen riktar sig till lärare för åk 4-9, inga förkunskaper behövs.

 

Vi håller också en workshop 22 maj för barn och ungdom 8-16 år.
Anmälan gäller för 1 deltagare.
Vi tillhandahåller både robotar och laptops.

 

Hoppas vi ses!

Vinnovera / Robotkodarn

  • 15 maj 2018, 17:00–19:00
  • Svenska
  • Arrangör: Vinnovera

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm