.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Säkerhet, programmering och digital kompetens - en lärarkväll

1 okt 2019, 16:30–20:00 | Arrangör: Internetstiftelsen

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Internetstiftelsen erbjuder en serie lärarkvällar för att stärka den digitala kompetensen i skolan. Vi inleder med en fullspäckad kväll kring programmering och säkerhet för matematik och tekniklärare på grundskolan.

Foto: Kristina Alexanderso

Utveckla din digitala kompetens få verktyg och resurser som du kan arbeta med i din undervisning. Syftet med lärarkvällen är att du som lärare ska få en inblick i det stöd som Internetstiftelsen erbjuder dig som undervisande lärare i matematik och teknik. Kvällen inleds med en föreläsning av Internetstiftelsens säkerhetschef Anne-Marie Eklund Löwinder som ger konkreta tips på hur du som lärare ökar ditt och dina elevers säkerhetsarbete. Sedan får du en presentation av de resurser som Internetstiftelsen har i form av digitala lektioner, en öppen lärresurs kring digital kompetens. Kvällen avslutas med att Christer Sjöberg (från Nacka) pratar om hur du kan integrera programmering i matematik och hur du kan delta i Code Week genom att använda digitalalektioner.se

Programmet ser ut enligt följande

17:00-17:30 Lättare tilltugg
17:30-18:15 Föreläsning av Anne-Marie Eklund Löwinder
18:15-18:30 Om internetstiftelsens skolsatsning Digitala lektioner
18:30-20:00 Programmering och matematik med Christer Sjöberg

 

Mejla eventuella matpreferenser till kontaktpersonen här nedan.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm