.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Kampen för det fria ordet - ett samtal med Martin Schibbye

17 sep 2019, 17:00–18:00 | Arrangör: Internetstiftelsen

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Ett spännande samtal på Goto 10 med Blankspots chefredaktör Martin Schibbye om kampen för det fria ordet och hur man värnar sin journalistiska integritet i vår tid.

Martin Schibbye satt länge fängslad i Etiopien, frihetsberövad och tvungen att lägga band på tankar och ord. Sedan dess är han tillbaka i sadeln och jobbar med att ge människor som annars inte träffar journalister en röst på reportagesajten Blankspot. I höst är han också aktuell med en ny bok om Eritrea och den fängslade kollegan Dawit Isaak.

Nu kommer han till Goto10 och berättar mer om sin kamp för det fria ordet och hur man värnar sin journalistiska integritet i vår tid. Hur kan man dra nytta av sina egna upplevelser och vända dem till starka medel för att hjälpa andra? Hur behåller man sin journalistiska integritet när man rapporterar från utsatta områden? Och hur viktigt är det egentligen att ha koll på teknikutvecklingen som journalist?

Välkommen till en timmes samtal med Blankspots chefredaktör Martin Schibbye om journalistik och integritet. Samtalet modereras av Kristina Alexandersson från Internetstiftelsen.

Samtalet är en del av Din data och din demokrati, en serie evenemang som fokuserar på internetrelaterade frågor i förhållande till samhälle och demokrati. Genom dessa evenemang arbetar Internetstiftelsen för att aktivt öppna upp samtal mellan aktörer utifrån olika perspektiv. Under hösten 2019 fokuserar Din data och din demokrati särskilt på frågor om personligt integritet.

 

Har du inte möjlighet att vara med på plats går det att följa detta samtal via vår Youtube-kanal, här.

 

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm