.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10 i Stockholm

Inställt: Hur kan Big Data hjälpa oss att förändra och förstå världen?

9 okt 2017, 15:00–16:30 | Arrangör: Marika Tedroff

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Big Data är allt.

Hur kan vi använda data för att kartlägga naturkatastrofer, producera mer mat eller skapa nya behov? Vad är Big data och hur använder vi det? Vilka utmaningar finns? Genom att sortera och integrera sk Big data, stora databaser, kan vi göra enorma framsteg inom många sektorer. Big data kan användas för att förändra och lösa globala problem såsom klimatförändringar, utbildning, fattigdom och integration. Vi genererar enormt mycket data bara när vi klickar runt på telefonen, och med rätt kunskap och verktyg finns enorma möjligheter till att skapa, förstå och förändra.

Workshopen är en introduktion för gymnasieelever. Vi reder ut begreppet och avslutar med en brainstorming session kring potentiella användningsområden.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm