.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Hon bär nyckeln till internets hjärta

8 jun 2017, 18:00–19:00 | Arrangör: IIS

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Anne-Marie Eklund-Löwinder är en av världens tyngsta säkerhetsexperter och en av de få som har nyckeln till internets hemliga rum. Här berättar hon mer.

I ett datacenter på den amerikanska östkusten finns en toppsäker stålbur med internets hemlighet. Endast sju utvalda nyckelbärare som är spridda över världen kan öppna dörrarna. En av dem är Internetstiftelsens säkerhetschef Anne-Marie Eklund-Löwinder. I den här föreläsningen berättar hon mer om den nyckelceremoni som måste genomföras varje kvartal för att internet ska fungera.

Anne-Marie Ekelund-Löwinder är en av världens främsta it-säkerhetsexperter. Som första svensk blev hon i Internet Hall of Fame 2013. I Internet Hall of Fame fanns sedan tidigare bland annat webbens skapare Tim Berners-Lee, Linux skapare Linus Torvalds och Internets "pappa" Vint Cerf.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm