.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Stockholm

Hållbarhetsfrukost på Goto 10: Kjell Vowles

14 jun 2023, 08:30–10:00 | Arrangör: Goto 10

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

En gång i månaden bjuder vi in till ett samtal på temat hållbarhet, digitalisering och innovation – ibland var för sig, ibland i en salig blandning. Vi står för kaffet, talare och energi, du som kommer tar med dig gott samtal och bra frågor!

Välkommen till hållbarhetsfrukost på Goto 10 Stockholm! För att kicka igång serien innan sommaren har vi bjudit in Kjell Vowles, som kommer ge oss en genomgång av klimatförnekelsens framväxt:

Klimatförnekelse kan ha allvarliga konsekvenser för miljön och samhället genom att förhindra, avleda och fördröja nödvändiga åtgärder för att minska utsläppen av växthusgaser och anpassning till klimatförändringar. Den har sin grund i att människor vill skydda sina intressen, sin ideologi och sin identitet. I den här föreläsningen ger Kjell Vowles oss en historisk återblick. Hur länge vi har haft kunskap om klimatkrisen. Vilka var pionjärerna? Och vilket läge befinner vi oss nu?

Kjell Vowles är doktorand och forskar om och hur klimatförnekelse, särskilt i kombination med auktoritär nationalism, fördröjer omställningen mot ett samhällssystem som befinner sig inom de planetära gränserna. Han är medförfattare till boken Upphettning. Demokratin i klimatkrisens tid.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm