.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Inställt: Från läsplatta till 2-in-1 Chromebook

12 feb 2018, 08:30–10:00 | Arrangör: HP Skola

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

En Chomebook är inte längre “bara” en skrivmaskin, utan eleverna kan tillsammans redigera film, samarbeta med en gemensam whiteboard, göra intervjuer eller podcasts. Dessutom kan läraren organisera arbetet under lektionen via Google Classroom.

Vi ser att fler skolor ersätter läsplattor med 2-i-1 Chromebook. En 2-i-1 Chromebook fungerar på det sättet att du kan vända skärmen 360 grader och användaren kan förutom konsumera information även producera och visa sin kunskap. Den nya generationens Chromebook har touch, pennstöd och extra kamera för att spela in projekt. En annan nyhet är funktionerna med Androidapps och Jonas Bäckelin kommer berätta hur man kommer igång samt hur de bidrar till undervisningen.

Vi ser dessutom att skolor efterfrågar teknik som underlättar samarbete, kreativitet och produktivitet. Staffan Ring berättar hur man ska man tänka när man väljer processor och hur du gör en säker investering för framtiden inom skolan.

Under frukostmötet får du svar på frågor som:

-Hur en 2-i-1 Chromebook kan användas inom skolan?

-Hur ska man tänka när man väljer processor?

-Vilken lösning erbjuder Googles verktyg för lärare och elever?

-Hur det fungerar med inloggning och säker åtkomst?

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm