.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Inställt: INSTÄLLT - Facebook för patientdata

15 nov 2019, 16:00–17:00 | Arrangör: pttp.org

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Ett nytt ideellt initiativ för bättre personlig integritet. Projektets mål är att skapa ett omvänt facebook för patientdata. Låter det intressant, kom till Goto 10 för att höra och diskutera mer.

Foto: fri bild

Projektets mål är att skapa ett omvänt facebook för patientdata.

Omvänt för där facebook handlar om att du delar med dig av din data så handlar detta om att du håller din data hemlig.

Omvänt också för att där facebook handlar om att facebook sätter reglerna och äger din data handlar detta om att det är du själv som äger din data och sätter upp reglerna för vem som får ta del av den.

Omvänt dessutom på det sättet att på facebook är det facebook som äger mjukvaran och databaserna all din data hamnar på men med denna lösning är mjukvaran open source och din data är anonymiserad och lagd på servrar som du kontrollerar.

Syftet är att beskriva och sprida idén och förhoppningen är att hitta personer som vill bli en del av projektet.

 

Niclas Hedell kommer att börja med att presentera idén och hoppas att ni ställer frågor som leder till intressanta diskussioner.

 

 

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm