.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Stockholm

E-legitimering och e-underskrift för leverantörer

10 maj 2017, 09:00–12:00 | Arrangör: E-legimitationsnämnden

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Jobbar du med affärsutvecklings- eller teknikfrågor? Det här är ett möte för dig som är leverantör inom området e-legitimering och e-underskrifter.

Utländska e-legitimationer och nya svenska e-legitimationer står för dörren. eIDAS ska införas i Sverige och många myndigheter, kommuner, landsting och privata företag står inför nya behov. Bland annat behöver e-tjänster byggas om och anpassas för att ta emot fler e-legitimationer och nya underskriftstjänster.

Därför bjuder e-legitimationsnämnden in till det här dialogmötet om utvecklingen inom området e-legitimering och e-underskrifter.

Syftet med mötet är:

  • att informera om vad som händer här och nu inom e-legitimering och e-underskrifter och vad eIDAS innebär för oss i Sverige
  • att tillsammans få svar på vilket stöd myndigheter, kommuner och landsting behöver

Agenda

Information om:

  • Nya svenska e-legitimationer
  • Utländska e-legitimationer (eIDAS)
  • Offentliga organisationers behov av indirekt e-underskrift till följd av att utländska utfärdare av e-legitimation inte kan erbjuda e-underskrift

Dialog om:

  • Hur kan vi hjälpas åt, E-legitimationsnämnden och leverantörer, så att de offentliga organisationerna och deras målgrupper får det de behöver?

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm