.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Stockholm

Din personliga integritet på sociala medier

22 okt 2019, 12:00–13:00 | Arrangör: Internetstiftelsen

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Hur oroliga behöver vi egentligen vara över hur sociala medier hanterar våra personuppgifter? Detta och mer funderar Internetstiftelsen på i ett panelsamtal om personlig integritet på Goto 10.

Tre av fyra känner oro för hur deras personuppgifter används, men trots den utbredda oron är det färre som vidtar åtgärder för att skydda sin integritet. Det visar Datainspektionens nationella integritetsrapport från 2019. Lägst förtroende, när det kommer till olika aktörers hantering av personuppgifter, har spelappar följt av sociala medier.
Hur oroliga behöver vi egentligen vara över hur sociala medier hanterar våra personuppgifter, hur används insamlad data om oss och hur kan vi bli bättre på att skydda vår identitet? Hur ser panelens olika aktörer på begreppet personlig integritet och varför ska vi som användare av sociala medier överhuvudtaget bry oss om den?

Moderator

  • Björn Appelgren, Internetstiftelsen, Projektledare Internetkunskap

Paneldeltagare

  • Sonja Buchegger, KTH, forskar om integritet på sociala medier
  • Karin Lönnheden, stabschef, Datainspektionen
  • Christine Grahn, Public Policy Manager, Facebook
Evenemanget är en del av Din data och din demokrati, en serie evenemang som fokuserar på internetrelaterade frågor i förhållande till samhälle och demokrati. Genom dessa evenemang arbetar Internetstiftelsen för att aktivt öppna upp för samtal mellan aktörer med olika perspektiv.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm