.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10

Demokratins marknadsplats - en appstore för offentlig sektor

7 mar 2024, 10:00–11:30 | Arrangör: Thingwalla.eu

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Känner du igen dig i utmaningen med långa och komplexa upphandlingsprocesser? Är du frustrerad över system som verkar bortse från användarvänlighet, vilket leder till att kommunens tjänster uppfattas som föråldrade av invånarna? 

Du är inte ensam – och det behöver inte vara så här.

Vi är några kommuner och organisationer som tagit del av ett koncept som visar på ett alternativ till detta, där demokratiska och integritetsmässiga principer och processer bibehålls, samtidigt som privata aktörer kan bidra. Vi tycker att detta är så intressant och vill att så många som möjligt ska ta del av konceptet och sprida det vidare.

Därför bjuder Härryda kommun, i samarbete med Karlstad kommun, in dig till ett öppet webbinar. Här kommer Joel Bergqvist från innovationsbyrån Äventyret att presentera ett alternativ: ”De offentliga digitala tjänsternas framtid”, som bland annat berör: 

  • Vilka organisationer bör ha vilken roll i framtidens digitala tjänsteleverans?
  • Siktar regeringens digitaliseringsråds strategi för lågt, genom att bara följa det EU har bestämt _åt oss_?
  • Hur hittar den europeiska demokratin sin egen väg gällande digital tjänsteleverans för både medborgare och medarbetare?
  • Hur tar vi oss till en sådan framtid?

Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med på webbinariet, då konceptet (för oss som tagit del av det) redan i grunden har ändrat hur vi ser på våra utmaningar och möjligheter.

Detta är ett öppet event där ingen föranmälan krävs, klicka på knappen för anmälan eller följ den här länken för att delta.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event online