.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Linköping

Cybersoldat – en viktig resurs för cyberförsvaret!

17 apr 2024, 10:00–12:00 | Arrangör: Linköping Science Park

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Den 17 april bjuder vi in Fredrik Landberg, Sylog, och Försvarsmakten för att tala om IT-försvarsförbandet.

Försvarsmakten har sedan 2021 etablerat 2. IT-försvarsförbandet i Linköping och en av rekryteringsvägarna dit går via Cybersoldat-utbildningen. Det är en specialanpassad värnpliktsutbildning som utöver ordinarie innehåll innehåller 30 högskolepoäng vid KTH inom IT-säkerhet. Vi får möta både cybersoldater och deras lärare som beskriver utbildningen och vilken nytta försvaret och samhället kan ha av dessa specialister.

Fredrik Landberg, VD på Sylog Öst, inleder träffen om att berätta om sin egen IT-bana inom Försvaret som startade över 25 år sedan. Han tar oss med på sin resa och de möjligheter som öppnat sig med den starten, samt om hur Linköping blivit ett centrum för It- och cybersäkerhet.

Kontakt

Joanna Sjölander, klusterledare, Cyberly

joanna.sjolander@linkopingsciencepark.se

+46(0)72-533 70 61

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping