.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Stockholm

Din data och din demokrati: Barns integritet på nätet

17 sep 2019, 12:00–13:30 | Arrangör: Internetstiftelsen

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Vilket ansvar har föräldrar när de delar bilder på sina barn på nätet? Detta och mer funderar Internetstiftelsen på vid Goto 10 undet ett panelsamtal om ungas personliga integritet på nätet.

Fotograf: Karin Alexandersson CC-by

Fotograf: Karin Alexandersson CC-by

 

Internet är en möjliggörare utan dess like, för släkt och vänner att följa ett barns uppväxt och ta del av deras vardag. Hur gör föräldrar det utan att kränka ett/sitt barns personliga integritet, när det privata familjelivet blir offentligt?
Vilket ansvar har föräldrar när de delar bilder på sina barn, när är barnet stort nog för att själv bestämma? Finns det några särskilda råd? Om man själv är barn och känner sig utsatt, vad kan man göra? Dessa frågor och fler kommer vi att ställa under ett djupgående samtal om hur vi publicerar och använder bilder på våra barn och vad det innebär för ungas integritet på nätet.

Moderator

  • Kristina Alexandersson, Internetstiftelsen

Paneldeltagare

  • Ängla Eklund, Institutet för juridik och internet
  • Karin Nygårds, Surfa Lugnt
  • Ytterligare paneldeltagare annonseras inom kort
 
Samtalet är en del av Din data och din demokrati, en serie evenemang som fokuserar på internetrelaterade frågor i förhållande till samhälle och demokrati. Genom dessa evenemang arbetar Internetstiftelsen för att aktivt öppna upp samtal mellan aktörer utifrån olika perspektiv. Under hösten 2019 fokuserar Din data och din demokrati särskilt på frågor om personlig integritet.
Har du inte möjlighet att vara med på plats kan du istället se detta live via våra Youtube-kanal
 

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm