.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Linköping

Inställt: Att bryta språkbarriärer för studenter på vårdutbildningar

23 mar 2023, 12:00–13:00 | Arrangör: Worldish

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Worldish bjuder in till ett webinar med ämnet "Att bryta språkbarriärer för studenter på vårdutbildningar – hur kan dagens utmaningar bli morgondagens lösningar?"

Intresset för att utbilda sig till yrken inom vården och omsorgen är stort, men nu identifieras alltmer tydligt det stora behovet av bra kommunikation på svenska mellan personalen och vårdtagaren/brukaren, liksom mellan kollegorna. Drivkrafterna är både att säkerställa personalförsörjningen och att säkerställa kvaliteten på vård och omsorg – genom att allt blir rätt från början. Därigenom minskas lidande för den enskilde, och onödiga extra arbetsinsatser för vården och omsorgen kan undvikas. Att arbetsmiljön förbättras är en bonus som ofta glöms bort.

Worldish vill adressera dessa utmaningar genom dialog med olika verksamheter och kommuner! Vi anser att det är viktigt att börja redan under studenternas utbildningstid för att på ett naturligt sätt hantera utmaningarna i vardagen. Hur kan vi arbeta tillsammans med vårdutbildningarna för att förbättra förutsättningarna för studenternas kommunikation och kompetensuppbyggnad? Hur säkerställer vi att dessa insatser bidrar till att utbildningarna blir ännu mer attraktiva? Hur säkerställer vi att dessa insatser bidrar till att studenternas kommande arbetsmiljö och arbetsmarknad blir mycket bättre? De här frågorna och mycket mer, ska du få svar på under eventet!

Medverkande

• Marie Morell (M), Ordförande regionstyrelsen, Region Östergötland

• Pia Alm Böö, skolchef Campus Nyköping

• Aina Bigestans, universitetslektor i svenska som andra språk, Stockholms universitet

• Peter Daneryd, medicinsk rådgivare till Worldish, är moderator.

Kontakt

Linn Persson Lidholm, Sälj- och kundrelationsansvarig

linn@worldish.se

+46 703244124

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping