17 sep, 12:00–13:30

Din data och din demokrati: Barns integritet på nätet

Vilket ansvar har föräldrar när de delar bilder på sina barn på nätet? Detta och mer funderar Internetstiftelsen på vid Goto 10 undet ett panelsamtal om ungas personliga integritet på nätet.

Fotograf: Karin Alexandersson CC-by

Fotograf: Karin Alexandersson CC-by

 

Internet är en möjliggörare utan dess like, för släkt och vänner att följa ett barns uppväxt och ta del av deras vardag. Hur gör föräldrar det utan att kränka ett/sitt barns personliga integritet, när det privata familjelivet blir offentligt?
Vilket ansvar har föräldrar när de delar bilder på sina barn, när är barnet stort nog för att själv bestämma? Finns det några särskilda råd? Om man själv är barn och känner sig utsatt, vad kan man göra? Dessa frågor och fler kommer vi att ställa under ett djupgående samtal om hur vi publicerar och använder bilder på våra barn och vad det innebär för ungas integritet på nätet.

Moderator

  • Kristina Alexandersson, Internetstiftelsen

Paneldeltagare

  • Ängla Eklund, Institutet för juridik och internet
  • Karin Nygårds, Surfa Lugnt
  • Ytterligare paneldeltagare annonseras inom kort
 
Samtalet är en del av Din data och din demokrati, en serie evenemang som fokuserar på internetrelaterade frågor i förhållande till samhälle och demokrati. Genom dessa evenemang arbetar Internetstiftelsen för att aktivt öppna upp samtal mellan aktörer utifrån olika perspektiv. Under hösten 2019 fokuserar Din data och din demokrati särskilt på frågor om personlig integritet.
Har du inte möjlighet att vara med på plats kan du istället se detta live via våra Youtube-kanal
 

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Internetstiftelsen
    Logo Internetstiftelsen

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.