Internetstiftelsen

Internetstiftelsen är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av internet i Sverige. Vi ansvarar för administration och teknisk drift av internets svenska toppdomän .se samt toppdomänen .nu. Överskottet från domänverksamheten finansierar en lång rad satsningar som främjar användningen och utvecklingen av internet i Sverige.

Vi är en stiftelse och vår urkund slår fast att vi ska göra infrastrukturen för internet i Sverige mer stabil. Vi ska också främja forskning, utbildning och undervisning med inriktning på internet. Vår målsättning är att kunna investera minst 25 procent av vår omsättning i olika internetutvecklande projekt. År 2016 blev det cirka 50 miljoner kronor.

Vi är en öppen och transparent organisation. Vi tycker om och tror på internet, och vi brinner för att dela med oss av vår kunskap och driva internet framåt. Vi vill att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.

Samhällsnytta och ansvarstagande är viktigt i vårt arbete. Vi driver utvecklingen av internet framåt och arbetar för att göra mer innovation möjlig. Genom vår främjandeverksamhet vill vi göra internet mer pålitligt och säkert. En viktig del av det arbetet är att hjälpa till att göra svenskar – unga och äldre – till kunniga och medvetna internetanvändare. Därför erbjuder vi också digital folkbildning och kunskap, som ger större förståelse för digitaliseringens påverkan på individ och samhälle.

Vi erbjuder mötesplatser som Goto 10 och ordnar konferenser som Internetdagarna. Våra evenemang, kurser och utbildningar gör det enklare och roligare att förstå och använda internet. Genom vårt engagemang inom säkerhetsfrågor, personlig integritet och ett öppet internet vill vi göra nätet till en plats där alla kan vara med och utnyttja möjligheterna. Vi mäter och tar fram statistik med Bredbandskollen och undersökningen Svenskarna och internet. Vi bidrar till att göra nätets infrastruktur stabilare och säkrare med tjänster som Zonemaster. Som allmännyttig organisation driver vi också identitetsfederationer, som är en säker lösning för konto- och lösenordshantering. Federationerna förenklar arbetet med digitala processer inom vård och skola i Sverige. Läs gärna mer om vår verksamhet på www.iis.se eller lär känna oss genom kortfilmen Det här är IIS.​

Genom att betala för en .se- eller .nu-adress hjälper du oss göra internet bättre. Tack!

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.