En laptop visar en talare som blir filmad medan hon talar i en mikrofon framför en publik på start- och mötesplatsen Goto 10.

Håll ett digitalt event

Vill du hålla ett digitalt event på Goto 10? Du kan få hjälp med bokning, registrering och genomförande – utan kostnad. Du kan också välja att sända ditt event live från våra lokaler.

När du håller ett digitalt event hos oss kan du välja att använda din egen videokonferensplattform eller Goto 10:s Zoom-konto. Du som väljer att använda vårt Zoom-konto får hjälp av en av våra värdar som är med dig hela vägen, från bokning till deltagarregistrering och genomförande.

Med vår hjälp kan du hålla webbinarier för upp till 500 deltagare.

Som för alla våra andra event är villkoret att ditt event på något sätt bidrar till att fler vill, kan och vågar använda internet. Det ska också vara öppet för alla att delta i utan kostnad.

Kvinna håller i mick och presenterar ett seminarium

Håll ett fysiskt event

Få mer tips om vad du ska tänka på när du håller ett event och en steg för steg-guide för hur du skapar ett event.

Se till att vara förberedd

Precis som när du håller ett fysiskt event behöver du se till att vara väl förberedd och öva inför ditt digitala event. Zoom ger möjlighet för dialog och samtal både med eventdeltagarna i chatten, och i mindre grupper, så kallade break out rooms. Tänk på att det är viktigt med bensträckare och att lägga in pauser även i digitala event.

Se till att gå igenom din presentation och få koll på hur videokonferenssystemet fungerar i god tid innan eventet. Det finns inget som är så förödande som när tekniken inte fungerar.

Du hittar tips och korta instruktionsvideos om hur du kommer igång på Zooms hjälpcenter.

Vill du sända ditt event live?

Vill du hålla ett event i Goto 10:s lokaler och samtidigt sända det live? Inga problem, det kan vi hjälpa dig med. Glöm inte att kryssa i att du vill få hjälp med att sända ditt event live när du bokar ditt event hos oss.

Tips för ett proffsigare event

Det finns några grundläggande saker som gör stor skillnad för ditt event. I den här videon ger vi dig några tips på vad du kan göra för att se så bra ut som möjligt i webbsändningen.