.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10 i Malmö

Workshop & inspirationsföreläsning - Grunderna i sociala medier!

29 nov 2023, 10:00–12:30 | Arrangör: SwIdeas AB

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Välkommen till workshop och inspirationsföreläsning om grunderna i sociala medier! Är du en nyfiken nybörjare på sociala medier och vill få ny kunskap om ämnet? Då är denna workshop perfekt för dig!

Välkommen till workshop och inspirationsföreläsning om sociala medier! I detta event kommer vi bland annat att gå igenom:

  • Vad sociala medier är för något
  • Vilka sociala medier-plattformar som finns och hur kan de användas
  • Värdefull kunskap för sig som är förälder till ett barn som är aktiv på sociala medier

Sociala medier växer snabbt och förändrar våra liv varje dag - det är inte alltid lätt att följa med i utvecklingsprocessen och förstå de senaste årens digitala förvandlingar. Under workshop och inspirationsföreläsning, kommer vi att lyssna på två föreläsare och experter inom området:

Leif Kajrup, Social Media Com Skåne - med över 30 års erfarenhet inom kommunikationsbranschen och med fokus på digital kommunikation har Leif byggt på sig kunskaper och insikter som han delar med sig i form av rådgivning, utbildning och föreläsningar. Leif var med när sociala medier blev en fluga och har sedan 2008 drivit Social Media Com Skåne, en intressegrupp för alla som jobbar med sociala medier. Föreläsningarna är oftast uppbyggda för att ge inspiration och handlar bland annat om hur vårt beteende som användare och konsument har förändrats de senaste åren. Utöver det så driver Leif idag den egna byrån (Kajrup communication) som erbjuder strategi, rådgivning och inspiration inom marknadsföring, digital kommunikation och sociala medier.

Måns Jonasson, Internetstiftelse - kommer att ge insikt om barnpespektivet och föräldrarrollen i en värld där barn använder sociala medier. Måns arbetar som Creative Brand Manager på Internetstiftelse och har en lång erfarenhet av att jobba med digital strategi och marknadsföring för Sveriges enda Internetmuseum (internetmuseum.se). Han började "kid hacka", lärde barn att koda och skrev två böcker om ämnet.

För att skapa utrymme för diskussion och frågor, så kommer vi att ha en workshop, tillsammans med Leif Kajrup, där deltagarna får möjlighet att arbeta i grupper, utbyta kunskap och träffa nya människor som brinner för sociala medier. Huvudtema för workshop och event är: sociala medier och deras påverkan på samhället, samt behovet att digital kompetensutveckling hos både vuxna och barn. Vi kommer att lyfta vilka möjligheter det finns på sociala medier, men också vilka risker som kan förekomma. Kreativitet, innovation, och nytt kunskap!

Om arrangören och varför vi skapar detta event:

Detta event arrangeras av SwIdeas i samarbete med Goto10 Malmö, och är en del av projektet PITCH.

PITCH är ett EU-medfinansierat projekt som syftar till att etablera en gemensam europeisk grund för att stödja utformning och genomförande av lokala integrationsstrategier riktade till nyanlända kvinnor, baserade på ett personligt, delaktigt och multi-stakeholders förhållningssätt. Projektet kommer att göra detta genom att medskapa en modell, som kommer att anpassas till 7 lokala strategier, och implementeras med utrikesfödda kvinnor i Italien, Grekland, Slovenien, Spanien, Cypern, Litauen och Sverige.

PITCH projektet implementeras i Sverige av SwIdeas AB i Malmö.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Malmö