.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare nätverkande på Goto 10

Wikidata för offentlig sektor

21 feb 2023, 12:00–13:00 | Arrangör: NOSAD

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Hur kan offentlig sektor jobba med wikidata och på vilket sätt skapar det värde? Finns en vision och hur kan offentlig sektor designa sina lösningar för att skapa ett ekosystem där medborgare kan ta del av och bidra till våra data? Är wikidata en del av den lösningen?

Wikidata är en fri och öppen kunskapsbas som kan läsas och redigeras av både människor och maskiner. Wikidata fungerar som central lagring för strukturerad data i sina Wikimedia-systerprojekt inklusive Wikipedia, Wikivoyage, Wiktionary, Wikisource och andra.

Svenska myndigheter och kommuner har börjat få upp ögonen för Wikidata?

Hur kan offentlig sektor jobba med wikidata och på vilket sätt skapar det värde?

Under denna NOSAD lunch-timme finns tillfälle att ställa barnets frågor och fundera över möjligheter och utmaningar. Finns en vision och hur kan offentlig sektor designa sina lösningar för att skapa ett ekosystem där medborgare kan ta del av och bidra till våra data? Är wikidata en del av den lösningen?

Network Open Source and Data, förkortat NOSAD, är ett community där vi som jobbar med, och/eller vill använda sig av Sveriges gemensamma digitala resurser (öppna data, API:er och öppen källkod) delar kunskap, erfarenheter, omvärldsbevakar och nätverkar.Nätverket initierades hösten 2020 av tjänstemän från följande organisationer: Arbetsförmedlingens JobTech, DIGG, Internetstiftelsen, Trafiklab, RISE och SKR.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.