.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10 i Linköping

Utforska Sverige 2053 med Kairos Future

8 dec 2022, 12:00–13:00 | Arrangör: Kairos Future

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

På den här lunchworkshopen får du möta fyra klimatscenarier för framtiden och utifrån det skapa din egen mikroberättelse om vad det innebär att leva i framtiden för dig och det sammanhang du då tror dig befinna dig i. Arrangören bjuder på lättare lunch!

I den här workshopen får du chans att prova på hur man systematiskt kan jobba med framtiden och även vara med och skapa framtidsbilder som i sin tur hjälper samhället förstå vilka förhoppningar och farhågor som finns ute i landet. Vi utgår från fyra scenarier för hur samhället lyckas tackla klimatförändringarna och använder beprövade metoder för att utforska ett Sverige 2053 för att söka svar på: Vad finns på Sveriges sista frimärke?

Workshopen är en del av ett projekt under 2022 där Kairos Future jobbar tillsammans med Postmuseum, Ekonomiska Museet Myntkabinettet, Skärholmens Stadsdelsförvaltning och Internetstiftelsen i framsynsprojektet Tidens märke / Time Stamps. Projektet, som är en del av Vinnovas utlysning ”Framtidsprototyper” tar fram bilder och symboler för olika möjliga framtider som gestaltas i form av framtidsberättelser och fiktiva frimärken från framtiden.

Om arrangören

Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag och organisationer att förstå och forma sin framtid. Vår vision är en värld där alla sätter framtiden främst. Läs mer på kairosfuture.com.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping