.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare event på Goto 10 i Stockholm

Tidsvåg – En Spelfest

11 nov 2021, 15:00–17:00 | Arrangör: Tidsvåg

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Vi vill inspirera fler unga tjejer och icke-binära att se spel och programmering som möjliga framtidsyrken genom att synliggöra kvinnliga förebilder. Lyssna till samtal med kvinnliga spelutvecklare, entreprenörer och branschfolk.

(Sponsrat av Changemaker Educations)

Tidsvåg vill verka för en större mångfald inom spelbranschen genom att inspirera unga tjejer och icke-binära att se spel- och techbranschen som spännande framtida karriärval. Vi bjuder in till dagsfest med speldemos, djupintervjuer med framstående kvinnor inom spel och e-sport samt pausmusik med DJ Gavana. 

Vi presenterar också årets vinnare av Elisabeth Tegner-stipendiet, som delas ut årligen till en kvinnlig förebild inom IT-, tech- eller spelbranschen. Stipendiet stiftades 2017 av Changemaker Educations.

Tid: kl 15-17 den 11 nov 2021

Plats: Goto 10, Hammarby kaj 10D (& Online!)

Moderator: Anna Norrevik, CEO på Antler Interactive

Medverkande:

Female Legends
Liza Lind och Lillie Klefelt, grundare av Female Legends och förra årets Elisabeth Tegner stipendiater, berättar kort om det gångna året och inspirerar inom esport, gaming och teknik.

Kavalri Games
Kavalri Games är en spelstudio som utvecklar hästspelet Equestrian. Spelutvecklaren Molly Ericson berättar hur hon grundade studion för att skapa sitt drömspel.

King
Lisa Skinner Källström, People Director på King, berättar om hur King arbetar med mångfald och hur de lyckats attrahera talanger med olika bakgrund.

Womengineer
Womengineers VD och medgrundare, Marie Ideström, kommer berätta om stiftelsens dröm att varenda tjej/icke-binär i Sverige ska ha självförtroendet och kunskapen för att kunna välja sin egen framtid. Deras arbete utgörs av den digitala plattformen som inspirerar, informerar och stärker tjejer till att välja att plugga till och arbeta som ingenjör. 

Embark Studios
Nora Björklund är Forskningsingenjör och Sara Cecilia Lempiäinen är Teknisk Designer på Embark där de arbetar tillsammans med att skapa kreativa verktyg. Med tekniker som maskininlärning och modeller från psykologin så ska dessa verktyg möjliggöra för vem som helst att skapa komplexa karaktärer som kan användas i spel.

Iron Gate
Lisa Kolfjord, som är community manager och 3D-grafiker för Iron Gate som i år släppte Valheim kommer att prata om hur det är att jobba på Iron Gate, och hur det varit att hantera att ett community plötsligt blir mycket större än förväntat.

Jury för Elisabeth Tegners stipendium:
Susana Meza Graham
Susanne Fuglesang
Anna Norrevik
Elisabeth Tegner
Emelie Fågelstedt

Program:

15.00 Intro: Anna Norrevik
15.05 Female Legends - Liza Lind & Lillie Klefelt (online)
15.15 Kavalri Games - Molly Ericson (online)
15.30 King - Lisa Skinner Källström (online)

15.50 Paus med musik

15.55 Womengineer - Marie Ideström (på plats)
16.05 Embark - Sara Cecilia Lempiäinen & Nora Björklund (på plats)
16.25 Iron Gate - Lisa Kolfjord (online)
16.45 Stipendiet, presentation av Juryn / Susana Meza Graham presenterar årets Stipendiat
16.50 Intervju med Årets stipendiat

Tidsvåg kommer livestreamas på Goto 10:s Youtube-kanal! Du hittar den genom att klicka här: Goto 10

  • 11 nov 2021, 15:00–17:00
  • Svenska
  • Arrangör: Tidsvåg

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm