.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10

Teknik i skolan – ett samtal med Gabriel Heller-Sahlgren (Online)

11 jun 2020, 14:30–15:30 | Arrangör: Internetstiftelsen

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Ett spännande samtal på Goto 10 med forskaren Gabriel-Heller Sahlgren om digitaliseringen av den svenska skolan och vad vi kan lära av forskningen.

Hur tar vi bäst tillvara digitaliseringens möjligheter i den svenska skolan? Vilka effekter har olika sorters teknik? Fungerar strategin för skolans digitalisering? Hur ska skolan kunna digitaliseras så kostnadseffektivt som möjligt? När fungerar digital teknik och vilken effekt ger olika satsningar?

Det finns många frågor att ställa och mycket att lära av forskningen när den svenska skolan digitaliseras. Välkommen till ett samtal om skolans framtid tillsammans med forskaren Gabriel Heller-Sahlgren. Samtalet modereras av Kristina Alexandersson från Internetstiftelsen . Samtalet inleds av Gabriel Heller-Sahlgren som kort presenterar rapporten Teknik i skolan. Har du frågor finns det möjlighet att lyfta dem i chatten efter samtalets slut.

Om talaren

Gabriel-Heller Sahlgren är forskare vid London School of Economics och Institutet för Näringslivsforskning. Kristina Alexanderson är ansvarig för Internetstiftelsens Digitala lektioner, en öppen digital lärresurs som möter dagens läroplan. Kristina curerar även en uppskattad heldag om skolan på internetstiftelsens årligt återkommande konferens Internetdagarna.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event online