.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Solcellsgemenskap i Hammarby Sjöstad

5 mar 2020, 18:00–21:00 | Arrangör: ElectriCITY

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Med solceller på våra tak och en gemensam solcellspark kan vi klara att bli självförsörjande på el i Sjöstan. Vi ses på Goto 10!

Vi kommer i detta möte att gå in på de ekonomiska och tekniska förutsättningarna för en solcellspark för att säkra elförsörjningen i Hammarby Sjöstad.

Att sätta upp solceller på våra tak är den mest lönsamma metoden för att sänka kostnader för el, eftersom vi då inte behöver skatta för egenproducerad el samt att vi idag får ett 20% bidrag för installation och solceller. Vi fortsätter även diskussionen om en gemensamt ägd solcellspark för att täcka vårt totala elbehov.

 

För att offerter från entreprenörer ska hinnas skickas ut till Sjöstadsföreningens Brfer till årsmöten under maj månad, behöver takinventering göras av Willy Ociansson den 17-18 mars. Vi behöver därför ha en påskriven avsiktsförklaring senaste den 12:e mars.

 

Gör energiinvesteringar ännu mer lönsamma genom Gröna bolån.

Niklas Rydberg från Nordea informerar hur bostadsrättsföreningar kan ansöka om Gröna bolån när vi når kriterier för bättre energiklasser, vilket sker via effektiviseringar och investeringar i energi. Han talar även om finansiering av solpark.

 

 

Kvällen bjuder på följande:

- Presentation av gruppupphandling av solceller på tak

- Presentation av andelsägd solcellspark

- Diskussion

- Gröna Bolån, Nordea

 

Har du inte möjlighet att delta på plats kan du även följa det live via Goto 10:s Youtube kanal:

https://www.youtube.com/watch?v=WeW881g_1BQ

 

ElectriCITY är en medborgardriven innovationsplattform som bildades 2014. Organisationen, som är verksam i Hammarby Sjöstad i Stockholm, har som mål att skapa den mest klimatsmarta stadsdelen i Sverige.

Verksamheten i ElectriCITY drivs under det övergripande projektnamnet Hammarby Sjöstad 2.0. Inom organisationen pågår ett 30-tal hållbarhets- och miljöprojekt, varav flera sker i samarbete med företag, forskningsorganisationer och högskolor.

Konkret handlar det om att omsätta klimatavtalet från Paris till lokala energi- och miljöåtgärder genom införande av smart och förnybar energi, hållbara transporter, energieffektiva hus, elbussar och elbilar. Här fungerar Hammarby Sjöstad som en testbädd och demostad för nya hållbara lösningar, kopierbart för andra stadsdelar och kommuner både i Sverige och utomlands. Ambitionen är att nå Parisavtalets mål redan 2030.

ElectriCITY är en ekonomisk förening och har ett 50-tal medlemmar och partners från näringsliv, forskningsinstitut och Stockholms stad. Ordförande är Ann-Sofi Gaverstedt, till vardags ansvarig för handelsfrämjande och hållbarhet på Teknikföretagen. Allan Larsson, tidigare ordförande och grundare, är verksam som senior rådgivare.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm