.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10 i Stockholm

Skriv internethistoria med Internetmuseum och Wikipedia

17 okt 2017, 18:00–20:30 | Arrangör: Internetmuseum

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Vill du också vara med och skriva historia? Nu har du chansen att vara med och bygga ut internethistorien på världens största uppslagsverk.

Internetmuseum, som drivs av IIS, har under hösten tagit in en Wikipedian in residence (WiR). Vana Wikipedia-administratören Emma Rydberg jobbar med att sprida internethistorien på världens största uppslagsverk. Här kan du följa arbetet.

Men det är tillsammans vi kan göra skillnad! Nu vill vi ha hjälp av dig som är nyfiken på att jobba med Wikipedia och som vill testa det i skarpt läge. Under tre timmar (om det behövs) anordnar vi skrivstuga och jobbar ihop med olika ämnen och gör världen lite klokare.

Du kommer också att få höra mer om vad en WiR gör om dagarna. Och så får du en crash course i internethistoria.

Alla är välkomna!

Jörgen Löwenfeldt, verksamhetsansvarig på Internetmuseum, och Emma Rydberg, Wikipedian in Residence, kommer att leda workshopen. (Foto: Kristina Alexanderson CC-BY)

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm