.FILE 2G 3G 4G 5G

Seminarium på Goto 10 i Linköping och online

SETT-Meet i Linköping: Det livslånga lärandet och AI

30 aug 2023, 14:30–16:10 | Arrangör: Internetstiftelsen

Var med och lär dig av experter som pratar om hur vi kan använda oss av AI och hur det kommer förändra undervisningen och det pedagogiska uppdraget!

Våren 2023 kantades av diskussioner om hur digitala tjänster som ”lär” sig själva kan användas i skolan. Internetstiftelsen och SETT har bjudit in två ledande experter för att få ett bättre grepp om frågan. Vad är egentligen AI och hur kommer det påverka arbetet inom skolan?

Hur blir det för eleverna? Kommer tjänster som chattGPT leda till att eleverna inte kommer att skriva inlämningsuppgifter själva längre? Går det verkligen att använda AI för att stötta elevers lärande? 

Hur blir det för lärare? Kommer AI ersätta lärares uppgifter? Kan skolan använda verktyg som chattGPT för att få ett tydligt stöd i arbetet med planering, uppföljning och rättning av elevuppgifter? Om ja, vilka kunskaper behöver vi då? Det är några av de frågor som vi kommer att närma oss under en eftermiddag på Goto 10 i Linköping. 

Du kan delta på seminariet via länk såväl som på plats på Goto 10 i Linköping. Länken skickas i samband med anmälan.

Program 

14:30-14:50 Mingle på plats

14:50 Livesändningen börjar

14:55-15:15 Artificiell intelligens - vad är det?  

Linda Mannila är professor i AI vid Helsingfors universitet. Under sin presentation ger hon en grundläggande introduktion till vad artificiell intelligens är och några konkreta exempel på hur AI-tjänster fungerar samt varför du behöver förstå tekniken bakom AI. 

15:15-15:35 AI i skolan – förändrar det allt eller ingenting? 

Johan Falk är undervisningsråd på Skolverket och författare till boken ”AI i skolan”. I sin presentation belyser Johan möjligheterna och utmaningarna skolan står inför med nya tjänster som ChatGPT. 

15:40-16:10 Fråga experterna om AI!

Vi avslutar dagen med en öppen frågestund om AI. En skolpanel och du som deltar bjuds in till att ställa frågor om de möjligheter och utmaningar som tekniken medför till undervisningen, skolbiblioteket, den pedagogiska planeringen, lärares administration och uppföljning. 

Kontakt

Kristina Alexanderson, projektledare och ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsningar

073-461 40 89

kristina.alexanderson@internetstiftelsen.se

Om SETT-Meet

SETT-Meet en mötesplats för det innovativa och livslånga lärandet i skolan möte för att prata AI och hur det påverkar vårt sätta att arbeta i skolan och med lärande.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping

  • 30 aug 2023, 14:30–16:10
  • Gradängen
    Collegium, Teknikringen 7, 583 30 Linköping
  • Möjlighet att delta online
  • Svenska
  • Arrangör: Internetstiftelsen