.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Linköping

AI och skolan: SETT-Meet i Linköping

30 aug 2023, 15:00–16:10 | Arrangör: Internetstiftelsen , SETT

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Var med och lär dig av experter som pratar om hur vi kan använda oss av AI och hur det kommer förändra undervisningen och det pedagogiska uppdraget!

Vad är AI och hur kommer användandet av tekniken att förändra skolans arbete? Internetstiftelsen och SETT har bjudit in två ledande experter för att få kunskap och insikter i frågan. Vilka frågor vill du ställa?

Du kan delta på seminariet via länk såväl som på plats på Goto 10 i Linköping. Länken mejlar vi dig i samband med anmälan. Deltar du på plats är du välkommen till lokalen vid ingången till Goto 10 några minuter innan föreläsningen börjar. Ska du delta online gör du det genom denna länk.

Program 

14:30-14:50 Mingel på plats

14:50 Livesändningen börjar

14:55-15:15 Artificiell intelligens - vad är det? 

Linda Mannila är professor i AI vid Helsingfors universitet. Under sin presentation ger hon en grundläggande introduktion till vad artificiell intelligens är och några konkreta exempel på hur AI-tjänster fungerar samt varför du behöver förstå tekniken bakom AI. 

15:15-15:35 AI i skolan – förändrar det allt eller ingenting? 

Johan Falk är undervisningsråd på Skolverket och författare till boken ”AI i skolan”. I sin presentation belyser Johan möjligheterna och utmaningarna skolan står inför med nya tjänster som ChatGPT. 

15:40-16:10 Fråga experterna om AI!

Vi avslutar dagen med en öppen frågestund om AI. En skolpanel och du som deltar bjuds in till att ställa frågor om de möjligheter och utmaningar som tekniken medför till undervisningen, skolbiblioteket, den pedagogiska planeringen, lärares administration och uppföljning. 

Kontakt

Kristina Alexanderson, projektledare och ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsningar

073-461 40 89

kristina.alexanderson@internetstiftelsen.se

Om SETT-Meet

SETT-Meet en mötesplats för det innovativa och livslånga lärandet i skolan möte för att prata AI och hur det påverkar vårt sätta att arbeta i skolan och med lärande.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping