.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10

Samverkan kring öppen programvara inom offentlig sektor. Hur gör man i andra länder?

2 mar 2021, 10:00–12:00 | Arrangör: DIGG , Internetstiftelsen , JobTech Dev (Arbetsförmedlingen) , Lunds Universitet , Sveriges Kommuner och Regioner , TrafikLab (Samtrafiken)

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Fördelarna och utmaningarna kring öppen programvara är många, och något vi berört tidigare. Men hur kan vi bli praktiska och hjälpa varandra ta de första stegen till att börja använda, utveckla och upphandla öppen programvara?

I denna workshop gör vi en utblick i omvärlden och får höra lärdommar och tips från andra länder i hur de har hanterat motsvarande frågor!

Fördelarna och utmaningarna kring öppen programvara är många, och något vi berört tidigare. Men hur kan vi bli praktiska och hjälpa varandra ta de första stegen till att börja använda, utveckla och upphandla öppen programvara?

I denna workshop gör vi en utblick i omvärlden och får höra lärdommar och tips från andra länder i hur de har hanterat motsvarande frågor! Bl.a. hur Italien och Frankrike arbetar centraliserat på myndighetsnivå med att hjälpa, utbilda och guida myndigheter kring frågor som upphandling, kultur och utveckling av öppen programvara. Vi får även höra från den danska kommunföreningen OS2 och hur de samverkar sinsemmellan och med leverantörer kring utveckling av öppen programvara.

Presentatörer:

Leonardo Favario, Open Source Project Leader, Department for Digital Transformation (motsv. DIGG) i Italien
Bastien Guerry, Free Software Officer, Etalab (motsv. DIGG) i Frankrike,
Rasmus Frey, Executive Director, OS2 - Public Digitalization Network i Danmark

Om meetup-serien

Meetup-serien handlar om hur myndigheter öppet kan samverka, samskapa och kunskapsdela kring sin öppna data tillsammans med både offentliga och privata aktörer. Vi pratar även om hur utveckling av relaterad öppen programvara och standarder kan skapa synergieffekter och driva på innovationen baserat på datan. Meetupsen kommer hålla ett virtuellt workshop-format där vi kunskapsdelar genom presentationer varvat med diskussioner. Vårt mål är att hålla en praktisk tyngdpunkt och hjälpa och inspirera myndigheter i hur de kan ta nästa steg för att öka påverkan och driva på nyttiggörandet av deras öppna data.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event online