.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare event på Goto 10 i Stockholm

Release för boken Digital kompetens och källkritik i praktiken

10 mar 2020, 17:30–20:00 | Arrangör: Sanoma Utbildning

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Välkomna på mingel när läraren Charlotta Granath och journalisterna Lotta Bergseth och Jenny Sköld släpper en handbok för lärare och skolledare som vill ta undervisningen i medie- och informationskunnighet till en ny nivå! Vi ses på Goto 10.

Foto: Lotta Bergseth och Jenny Sköld

Författarna och förlaget Sanoma Utbildning bjuder in till mingel med dryck och tilltugg för att fira släppet av en ny handbok som syftar till att inspirera skolor att ta helt nya grepp om undervisningen i källkritik och medie- och informationskunnighet. Den digitala verklighet vi lever i kräver nya kunskaper av medborgarna. I skolan har vi en unik möjlighet att rusta unga människor för det digitaliserade samhället. Med utgångspunkt i forskning och egna erfarenheter som lärare och journalister ger författarna till denna metodhandbok en mängd handfasta exempel på hur elevernas medie- och informationskunnighet (MIK) kan stärkas.

Digital kompetens och källkritik är uppdelad i tre delar: Bakgrund, teori och forskning, Praktik och Undervisningsexempel förskoleklass – gymnasium. I varje kapitel finns checklistor, tips på var man kan hitta mer material och andra värdefulla verktyg.

Boken riktar sig till lärare och skolbibliotekarier, rektorer, skolutvecklare, huvudmän och studenter - men även till politiker och alla andra som är intresserade av skolutveckling i denna kritiska, omvälvande och spännande tid.

Charlotta Granath är flerfaldigt prisad lärare, lärarutbildare vid Södertörns högskola och författare till böcker om demokrati samt studie- och yrkesvägledning.

Jenny Sköld är social entreprenör och journalist med bakgrund från Metro, Dagens Nyheter och TV4.

Lotta Bergseth är social entreprenör, fotograf och bildredaktör med bakgrund från bland annat Metro och Dagens Industri. Lotta har tillsammans med Jenny grundat företaget Mobile Stories, som jobbar för att utbilda unga i medie- och informationskunnighet.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm