.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10 i Stockholm

Programmeringstillfälle för tjejer 8-9 år (nybörjare) med Geek Girl Mini

7 okt 2017, 12:00–14:00 | Arrangör: Geek girl mini

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Karin Nygårds, lärare och programledare för barnprogrammet Programmera mera, kommer till Goto 10 för att lära unga tjejer grunderna i programmering och inspirera dem till att utveckla sitt intresse för IT. Anmäl er här!

Geek Girl Mini syftar till att unga tjejer ska lära sig mer om programmering och skapande med teknik, lära känna andra tjejer som delar ett sådant intresse och inspireras att utveckla sitt intresse för IT. Denna gång vänder vi oss till tjejer i åldern 8-9 år för att delta i lördagseftermiddag om programmering med Karin Nygårds.
Programmering och digital kompetens är något som alla behöver i dagens samhälle och tillsammans med Geek-Girl-Mini arrangerar IIS en eftermiddag om programmering. De som vill delta ska vara flickor eller identifiera sig som flicka för att delta. Vi kommer att arbeta med ipads så det är bra om deltagarna har med sig egen ipad. Du får som förälder välja om du vill stanna eller gå på en promenad under programmeringstillfället.

Karin Nygårds är programledare för Programmera mera, låg- och mellanstadielärare i svenska och känd för sitt arbete med att fördjupa digital kompetens i svensk skola. Hon har varit en av de drivande personerna bakom införandet av programmeringsundervisning i förskola och grundskola.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm