.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10 i Malmö

Programmeringskurs för unga (7-17 år)

10 apr 2024, 17:30–19:30 | Arrangör: CoderDojo Malmö, Foo Café

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Alla unga mellan 7 och 17 år är välkomna.

OBS - Ta med egen dator.

Ni kommer lära dig att programmera Scratch eller JavaScript. Vi går igenom grunderna och gör tillsammans några roliga spel. Ni kommer också att få gott om tid till att bygga ett eget mästerverk.

Vår scratch utbildning är en för alla från nybörjare och uppåt och inriktar sig mot elever i åldern 7-15 medans javascript kursen riktar sig mot elever som har någon erfarenhet inom programmering och åldern 13-17.

Barn som är 12 år eller yngre behöver ha en förälder kvar i lokalen under hela programmeringskursen så era barn ej får lämnas utan uppsikt.

Föräldrar eller äldre syskon som har ett brinnande intresse för programmering och skulle vilja prova på som mentor får väldigt gärna ta kontakt med mig så kan vi se om ni kan få en liten introduktion om hur ni kan hjälpa barnen med deras lite enklare programmeringsfrågor, eller bara lösa små tekniska problem som ibland uppstår med barnens datorer när dom startar upp. För er andra föräldrar så kommer vi ordna en plats för er att sitta medan ni väntar på era barn.

Som förberedelse kan ni som vill lära er scratch gå in på https://scratch.mit.edu/join och skapa ett konto.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Malmö