.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Stockholm

Presentation av Handlingar.se Transparensrapport 2021 och panelsamtal

31 maj 2022, 08:30–09:30 | Arrangör: Open Knowledge Sweden

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Välkommen att ta del av en presentation om Transparensrapport 2021 från Handlingar.se inför valet 2022 där du även får uppdatering om pågående projektet Öppna Budgetar. Du är även välkommen att lyssna in på ett efterföljande panelsamtal med representanter från olika organisationer.

Efter pandemin finns nu tillfälle att behöva förstå det aktuella landskapet och nya situationen för offentlighetsprincipen. Det har också blivit viktigt att förstå nyttan av att kunna ta del av allmänna handlingar digitalt oavsett vart en bor i landet. Det är även viktigt i samband med det nya säkerhetsläget att förstå vilken roll som en modern och uppdaterad offentlighetsprincip kan spela som en strategisk resurs för ett starkt demokratiskt samhälle. Detta för att kunna stå emot psykologisk krigföring och fejknyheter men även göra livet bättre i en fredlig vardag. Välkommen att lyssna och delta med Handlingar.se och panelister.

Handlingar.se är en plattform för allmänheten som arbetar med eller använder sig av allmänna handlingar, allmänna data och behöver ta del av dessa genom offentlighetsprincipen. I denna evenemangserie delar vi nyheter, kunskap, insikter och erfarenheter kring allmänna handlingar och allmänna data. Bakom initiativet Handlingar.se står den ideella föreningen Open Knowledge Sweden.

Agenda

08:30 – 08:55

Välkomnande och presentation av Transparensrapport 2021 med statistik från Handlingar.se (Elenor Weijmar, Handlingar.se) 5 min + 20 min presentation

08:55 - 09:00 Programpunkt uppdateras.

09:00 - 09:25 Panelsamtal, modereras av Mattias Axell vid Handlingar.se, 25 min. Programpunkt uppdateras.

09:25 - 09:30 Kort uppdatering om Öppna Budgetar (Mattias Axell, Handlingar.se), 5 min

För er som vill diskutera agendan och dela med er av era erfarenheter kring användning av allmänna handlingar, allmänna data och offentlighetsprincipen - kontakta handlingar@okfn.se och gå in på vårt forum och diskutera: https://discuss.okfn.org/t/presentation-av-handlingar-se-transparensrapport-2021-och-panelsamtal-31-5/11119

Mer info om Handlingar.se finner ni på https://okfn.se och https://about.handlingar.se/.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm