.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare event på Goto 10 i Stockholm

Premiärvisning: BBS – nätet innan webben

13 jun 2017, 18:00–19:00 | Arrangör: IIS

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Hur surfade vi innan webben fanns? För många var svaret BBS. Internetmuseum bjuder in till filmpremiär på Goto 10 den 13 juni. Vi tittar på BBS - nätet innan webben, pratar med filmare Simon Klose och några av de medverkande. Vi ses!

Innan webben finns de elektroniska anslagstavlorna. Du använder telefonen, slår ett nummer och så kopplas du upp mot en annan dator. Internetmuseum har låtit filmaren Simon Klose skildra den svenska BBS-historien. Han har rotat i arkiv, intervjuat eldsjälar och varit med när databaser kopplats upp på nytt.

Nu bjuder vi till premiärvisningen av filmen. Visningen är gratis så så det är  först till kvarn som gäller!

Förutom själv filmvisningen rymmer kvällen både ett inledande samtal med några av filmens deltagare, och med Simon Klose via länk. Det kommer också finnas tid för frågor efter visningen. Observera att filmen är 18 minuter lång.

Kvällen till ära bjuder vi på Volt cola (sic!*) och Pringles.

* Jolt cola tillverkas dessvärre inte längre.

  • 13 jun 2017, 18:00–19:00
  • Svenska
  • Arrangör: IIS

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm