.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10

Policy för öppen programvara hos myndigheter - varför och hur är de formulerade

12 jan 2021, 10:00–12:00 | Arrangör: JobTech Dev (Arbetsförmedlingen) , TrafikLab (Samtrafiken)

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Det föreligger behov av styrning och inriktning hos myndigheter för att lyckas med att strategiskt engagera sig i öppen programvara (open source). På denna workshop presenteras olika policies för öppen källkod.

Diskutera med oss kring vad som behöver sättas på pränt för att lyckas med ett öppnare arbetssätt. Ta också del av SCB:s erfarenheter och dela mer er av era egna erfarenheter.

Agenda:

1. Inledning (inklusive sammanfattning av workshop i oktober Introduktion till Öppen Programvara - Transparens, innovation och kostnadsbesparingar) - Maria Dalhage, Arbetsförmedlingen (10 min)

2. Försäkringskassan presenterar sin open source-policy: Hur den utvecklats, tagits emot och efterlevs samt kopplingar till Kompetenscentrum Öppen källkod - Tomas Lagren, Linda Jakobsson, Försäkringskassan (20 min)

3. Analys DIGGs policy - Björn Lundell, Högskolan i Skövde 20min

4. Standard for public code - Jan Ainali - Foundation for Public Code (10 min)

5. SCB presenterar sin resa med att öppna upp sin tjänst med arbetssätt, process och utmaningar - Petros Likidis, SCB (15 min)

6. Diskussion (30 min)

7. Sammanfattning (20 min).

Om meetup-serien

Meetup-serien handlar om hur myndigheter öppet kan samverka, samskapa och kunskapsdela kring sin öppna data tillsammans med både offentliga och privata aktörer. Vi pratar även om hur utveckling av relaterad öppen programvara och standarder kan skapa synergieffekter och driva på innovationen baserat på datan. Meetupsen kommer hålla ett virtuellt workshop-format där vi kunskapsdelar genom presentationer varvat med diskussioner. Vårt mål är att hålla en praktisk tyngdpunkt och hjälpa och inspirera myndigheter i hur de kan ta nästa steg för att öka påverkan och driva på nyttiggörandet av deras öppna data.

Notera:
Ett mejl med en anslutningslänk till mötet (som sker via zoom) kommer att skickas till dig som deltagare några dagar före eventet.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event online