.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10 i Linköping

Planeten igår - idag - imorgon

19 nov 2022, 13:30–16:00 | Arrangör: Riksförbundet för särskild begåvning

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Riksförbundet för särskild begåvning Region Öst bjuder in till en kostnadsfri föreläsning för barn och unga vuxna där de kommer att belysa forskning och fakta kring klimatet samt andra existentiella hot mot vår planet. Perfekt för dig som är lite yngre och vill bidra till ett bättre klimat, träffa likasinnade, få inspiration och lösa problemen tillsammans!

Att överskrida planetens gränser innebär stora risker för dagens och framtida samhällen men vad finns det att göra? Finns lösningar att lära från urbefolkningen, exempelvis kan marina ekosystem förändras dramatiskt till följd av försurning och övergödning. Ett annat scenario är att temperaturer stiger så mycket att det hotar jordbruksproduktion, infrastruktur och människors hälsa. Ytterligare en konsekvens kan vara att fortsatt förlust av biologisk mångfald urholkar tillhandahållandet av de ekosystemtjänster som mänskliga samhällen är beroende av. Överskridandet beror på mänsklighetens starka tro på evig tillväxt och att vi har allt större påverkan på klimat och miljö. Konsekvenserna kan bli stora men du är en del av lösningen!

Så här går det till

Deltagarna kommer att få ta del av både nutida forskning men också tänka själva kring hållbarhet, ekonomiska system samt vårt sätt att hantera mänsklighetens utmaningar. Mötesledare är Leonard Lönnberg är en engagerad student vid Linköpings universitet, han drivs av möjligheten att kunna inspirera än fler att vara en del av lösningen för planetens framtid. Leonard är själv mångbegåvad och lättlärd. Deltagarna får ny kunskap utifrån ett tvärvetenskapligt perspektiv genom bland annat fakta, forskning, lärdomar från urbefolkning, samt ges en hoppfull inblick i hur vi med innovation kan utveckla både industrier och beteenden för att rädda vår planet. Den inledande föreläsningen sänder vi även digitalt och kräver er anmälan.

För vem är det här eventet

Barn och unga vuxna med med förkunskaper motsvarande minst högstadiet uppemot gymnasiet. Observera att denna föreläsning och workshop således har kunskapskriterier för vilka som kan anmäla sig. Vi har medvetet valt detta för att kunna differentiera innehållet och erbjuder framöver den 3/12 en liknande träff för de lägre årskurserna.

Om arrangören

Projektet Mötesplatser för särskild begåvning Region Öst syfar på att ge de särskilt begåvade tillgång till regelbundna mötesplatser där man träffar andra särbegåvade samt öppnar upp för dialog med näringsliv, forskare och universitetsstudenter och experter inom olika ämnesområden. Du hittar mer information om RFSB på deras hemsida. Kontakta arrangören på ost@rfsb.se om du har frågor eller funderingar.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping