.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Linköping

Panelsamtal: AI från ord till handling

29 sep 2023, 12:00–13:00 | Arrangör: Linköpings Universitet

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Inom näringslivet talas det mycket om användning av AI, men för att verkligen skapa värde måste man våga ta steget och faktiskt börja använda det! Men hur gör man det?

Varmt välkommen att lyssna till ett lunch-samtal på Goto 10 under ForskarFredag 2023. Vår panel kommer djupdyka i frågor som: Hur kan företag använda AI som utvecklingssteg för datadrivna arbetssätt? Vilka goda exempel finns? Hur börjar man? Och vilket stöd finns att tillgå?

Panelen består av Carin Carelind, IT-chef på Östgötatrafiken, Fredrik Heintz, Professor i Artificiell Intelligens och Karin Ackerholm, Innovationsrådgivare vid Linköpings universitet.

Du kommer att få möjlighet att interagera med vår panel genom att ställa frågor. Vi bjuder även föranmälda besökare på en lättare lunch. Begränsat antal platser. Välkommen!

Detta event är en del av det större initiativet ForskarFredag 2023, där forskning och vetenskap lyfts fram och delas med allmänheten. Detta panelsamtal ger dig en unik möjlighet att få insikt i hur AI kan omsättas från teori till praktik och bidra till en datadriven framtid. Läs mer om ForskarFredag här.

Deltagare i panelen

Fredrik Heintz, professor i Artificiell intelligens
Fredrik Heintz är professor vid Institutionen för Datavetenskap och hans forskningsområden är artificiell intelligens och autonoma system. Han är särskilt intresserad av gränslandet mellan inlärning och slutsatsdragning samt tillitsfull AI (Trustworthy AI).

Karin Ackerholm, Innovationsrådgivare Linköpings universitet, Projektledare Ai Sweden
Som innovationsrådgivare arbetar Karin för att stärka forskningens positiva avtryck, med särskilt fokus på hur tillämpning av kunskap och teknik kan lösa samhällsutmaningar och bidra till hållbar utveckling.

Carin Carelind, IT-chef på Östgötatrafiken 
Carin är ansvarig  för Östgötatrafikens IT-strategi samt för områdena öppna data och digitala innovationssamarbeten.

Moderator: Anna-Karin Thorstensson, chef för Forskningskommunikations- och pressenheten vid Linköpings universitet.

Kontakt

Tobias Örberg

tobias.orberg@liu.se

013-28 25 95

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping