.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10 i Linköping

Orka mer och bli gladare med mikroträning under arbetsdagen!

20 nov 2023, 08:00–10:00 | Arrangör: Liopep

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Visste du att långvarigt stillasittande liv är förknippat med flera hälsorisker – även om man tränar regelbundet? Kom förbi på en frukost och ta del av senaste forskning inom stillasittande och mikroträning under arbetsdagen. Kickstarta också ditt välmående med Linköpings mikroträningsutmaning!

Mycket stillasittande på arbetet ökar sannolikheten för upplevd dålig hälsa och ofta rygg-och nackbesvär. 1/3 av anställdas arbetsrelaterade hälsoproblem är orsakade av stillasittande enligt arbetsmiljöverket. För att minska långvarigt stillasittande och ohälsa orsakat av det bör långa perioder av stillasittande brytas av med någon form av fysisk aktivitet. Aseel Berglund forskar vid Linköpings universitet om hur mikroträning under arbetsdagen minskar riskerna med långvarigt stillasittande. Hon kommer att berätta om Liopep, en mikroträningsapp som gör rörelsepauser under arbetsdagen roliga genom gamification och rörelsespel. Hon kommer att ge tips och råd om hur du kan öka fysisk aktivitet under arbetsdagen. Deltagarna kommer också att få möjlighet att vara med Linköpings mikroträningsutmaning som pågår under Linköpings Game Week.

Anmälan till Linköpings mikroträningsutmaningen!

Mikroträna minst 20 minuter om dagen under Linköping game week veckan, 20-26 november. Spela roliga rörelsespel med Liopep. Mikroträna under dagen, det får dig att må bättre, särskilt när du sitter mycket. Liopep gör träning rolig, snabbt och lättillgänglig. 👉 Anmäl dig till utmaningen!

Aseel Berglund, PhD, är workshopsledare och forskare vid Linköpings universitet. Hennes forskningsintressen är gamification (eller spelifiering), design av spel, utveckling av interaktiva produkter och tjänster med tillämpning inom utbildning samt hälso- och sjukvård. Aseel har i flera tidigare projekt arbetat med just hur gamification kan användas för att stimulera fysisk aktivitet i olika former, bland annat i form av projekten Heart Exergame, Piddin och Liopep.

Agenda

08.00: frukostmackor och kaffe serveras, varsågod!

08.30 – 9.30: presentation och möjlighet att ställa frågor

09.30 och framåt: eftersnack och dags att ta slut på kaffet!

Varm välkomna!

Kontakt

Har du frågor eller vill du anmäla specialkost? Hör av dig till Aseel Berglund på aseel.berglund@liopep.com.

  • 20 nov 2023, 08:00–10:00
  • Svenska
  • Arrangör: Liopep

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping