.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10

Öppna data för nybörjare

20 maj 2021, 14:30–16:00 | Arrangör: DIGG

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Ett seminarium för er inom offentliga verksamheter som inte ännu har börjat med öppna data och vill veta mer om vad det är och vad det innebär för ert arbete.

Under 2021 kommer en ny lag om öppna data som sätter större fokus på frågan om ”data som resurs” i samhället. Mer specifikt handlar detta om att tillgängliggöra information på olika sätt för ökad användning och värdeskapande av olika aktörer, inkl. offentliga verksamheter. Av den anledningen tar vi i detta seminarium ett övergripande perspektiv på frågan om öppna data speciellt utformat för er som ännu inte har börjat arbetet.

Under seminariet går vi igenom vad öppna data är för nåt, vad som driver utvecklingen i stort, den föreslagna öppna data lagen (i korthet), och vilka nyttor som kan uppstå genom ökad tillgänglighet för data. Vi går också igenom några viktiga tekniska aspekter och hur processen med att öppna upp ser ut. Sammantaget hoppas vi att detta seminarium ska ge en grund för fortsatt arbete och diskussioner.

Välkomna!

Frågor?

Lyft gärna era funderingar och kommentarer till denna tråd på vårt community, så kan fler läsa svaren och kanske även svara.

Webbinariet sker via plattformen Zoom. Ett mejl med en direktlänk till webbinariet skickas till dig som deltagare när du anmält dig.

Moderatorer/presentatörer:

Josefin Lassinantti, specialist inom öppna data, DIGG, josefin.lassinantti@digg.se

Mattias Axell, utbildare och strategisk rådgivare, Metasolutions mattias.axell@metasolutions.se

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.