.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Stockholm

Om telefonbedrägerier

6 maj 2024, 19:00–21:30 | Arrangör: Föreningen mot Nätbedrägerier

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Seminariet med Föreningen mot Nätbedrägerier kommer att handla om telefonbedrägerier genom social manipulation.

Vi är en ny förening för, av och med brottsoffer som blivit utsatta för telefonbedrägerier.

Den 6 maj erbjuder vi en, kanske lite annorlunda, föreläsning om detta. Med både fakta och musik och om skuld och skam som många brottsoffer kan känna.

Gitte Pålsson är ordförande i föreningen och har bland annat deltagit på informationskväll med PRO i Sölvesborg. Hon har gjort en föreställning med musik som handlar om telefonbedrägerier. I samband med eventet premiärvisas också musikvideon till Bluffmakarvisan, som tagits fram i syfte att informera om hur social manipulation går till!

Agenda:

• Gitte Pålsson ordförande i Föreningen mot Nätbedrägerier inleder med Bluffmakarvisan. Premiärvisning av visans musikvideo!

• Vi tittar gemensamt på en video på 18 minuter om social manipulation med Lars-Olof Johansson, professor i psykologi vid Göteborgs Universitet, som förklarar hur social manipulation fungerar. Inspelat vid ett seminarium i Riksdagen om nätbedrägerier den 21 nov 2023.

3. Mikael Förborgen, sakkunnig på Föreningen mot Nätbedrägerier resonerar kring frågan om kampanjer så som tex: "Svårlurad" räcker för att stoppa telefonbedrägerierna.

4. Avslutning med frågor och diskussion kring telefonbedrägerier.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm