.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10

Hur kan civilsamhället och offentlig sektor samarbeta kring digital information?

7 jun 2022, 10:00–11:30 | Arrangör: Network Open Source and Data (NOSAD)

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Regeringskansliet bjuder via NOSAD in till en dialog med civilsamhället om möjligheterna med digitalisering, öppna data och samverkan.

Under detta event kommer vi att presentera den nya datalagen, dela goda exempel kring hur man kan jobba med öppna data, och ge er verktyg till fortsatt dialog och kommunikation bl.a. genom att presentera Sveriges dataportal och dess diskussionsforum som är öppet för alla. Vi kommer dessutom att presentera konceptet MIK-jam – ett skapande event för att ta fram nya koncept och främja dialog och lärande kring exempelvis öppna data.
 
I gruppdiskussioner reder vi ut: Hur kan vi hjälpa varandra med att använda information från myndigheter som är öppna data?
 
Presenterande organisationer: Regeringskansliet, DIGG, Interaktiva rum, Region Sörmland, NOD - Nationellt organ för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället samt MUCF.

För er som vill påverka agendan och dela med er av era erfarenheter kring öppna data och öppen källkod kontakta maria.dalhage@digg.se och gå in på vårt forum https://community.dataportal.se/post/633 .

Mer info finner ni på https://nosad.se

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event online