.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10

NOSAD nätverkande kring öppna data och öppen källkod

12 okt 2021, 10:00–12:00 | Arrangör: NOSAD

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

NOSAD (Network Open Source and Data) är ett nätverk för oss som arbetar med eller använder sig av myndigheternas öppna data. I denna workshopserie delar vi kunskap och erfarenheter kring öppna data och öppen källkod.

Nu blir det enklare för er som tillhandahåller öppna data och API:er!

På agendan finns bl.a. en genomgång av API-playbook innehållande en svensk profil för API:er samt en demo av ett automatiserat sätt för registrering av metadata för datamängder och API:er på Sveriges dataportal

Diskutera med oss i grupper och reflektera över innehållet i den svenska API-profilen samt övriga delar i API-Playbook.

Presentatörer:

Fredrik Nordlander (DIGG), Fredrik Vesström (Bolagsverket), Johan Stang (Lantmäteriet) Manne Andersson (eHälsomyndigheten), Ulrika Häggqvist (Arbetsförmedlingen), Jessica Prytz (Arbetsförmedlingen) Jonas Södergren (Arbetsförmedlingen).

Moderator: Maria Dalhage (Arbetsförmedlingen), Johan Linåker (Lunds universitet)

För er som vill påverka agendan och dela med er av era erfarenheter kring öppna data och öppen källkod kontakta maria.dalhage@arbetsformedlingen.se och gå in på vårt forum https://community.dataportal.se/post/633.

Mer info finner ni på https://nosad.se

  • 12 okt 2021, 10:00–12:00
  • Svenska
  • Arrangör: NOSAD

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event online