.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Linköping

Navigera på dagens högteknologiska lantbruksmarknad

15 maj 2024, 11:50–13:00 | Arrangör: Agtech Sweden, Linköping Science Park , Visual Sweden

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Genom att delta i nätverksträffen får du möjlighet att fördjupa din kunskap om lantbrukets utmaningar, nätverka med likasinnade teknikföretag, och interagera med lantbrukare. Evenemanget är en unik chans att utforska hur era lösningar kan spela en roll i att skapa ett mer hållbart lantbruk och hur ni kan dra nytta av nya affärsmöjligheter inom denna sektor.

Dagens lantbruk är en dynamisk och högteknologisk sektor som idag driver omfattande innovation, både nationellt och internationellt. Framsteg inom Internet of Things (IoT), artificiell intelligens (AI) och andra teknikområden öppnar dörren för ett gemensamt arbete mot ett hållbart lantbruk. En hållbar lantbrukspraxis och säkerställande av matförsörjningen är högsta prioritet för företag såväl som för medborgare. Kanske har ditt företag redan utvecklat en lösning som kan tillämpas inom lantbruket? 

Om ditt företag ännu inte har riktat in sig på lantbrukssektorn kan detta vara det tecken du har väntat på.

Dock upplever många, både lantbrukare och teknikutvecklande företag, svårigheter när det gäller att mötas och på riktigt skapa förståelse för hur tekniska lösningar kan bistå de utmaningar som finns idag. Med start i denna nätverksträff vill vi skapa en mötesplats för teknikföretag och lantbrukare. Här ges företag möjligheten att fördjupa sin förståelse för branschen, nätverka med andra företag som erbjuder tjänster och produkter inom området, samt direkt kommunicera med slutanvändarna och fysiskt besöka deras arbetsmiljöer.

Det här eventet är för dig som arbetar på ett utvecklande teknikbolag och som är nyfikna på att börja rikta era produkter och tjänster mot lantbruket. Din roll kan vara inom till exempel marknad/sälj, innovation eller produktutveckling, men självfallet är alla välkomna!

Besök våra innovationsgårdar

Som nästa steg arrangerar vi exklusiva studiebesök på några av de innovativa gårdarna som vi samarbetar med inom Agtech Sweden. Där får du träffa lantbrukare och ta del av deras utmaningar och perspektiv kring hur teknologin kan stödja deras arbete. Dessutom ges möjligheten att besöka olika miljöer som lantbrukare ofta rör sig i, såsom ladugårdar, grisstall och åkrar. Antalet platser är begränsat, men du kan redan nu göra en intresseanmälan när du anmäler dig till detta event.

Vad händer sedan?

Om ditt intresse för lantbruksmarknaden har väckts, står vi till tjänst för att guida dig vidare. Inom Agtech Sweden stödjer vi företag, lantbrukare och forskare som strävar efter innovation för att främja ett hållbart lantbruk. Har du en projektidé eller tankar kring något du vill testa eller utforska? Kontakta relevant innovationsblocksledare inom Agtech Sweden för ytterligare vägledning. Kontaktuppgifter finns här!

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping