.FILE 2G 3G 4G 5G

Online-seminarium på Goto 10

Nationella principer för att tillgängliggöra information

27 maj 2021, 13:00–15:30 | Arrangör: DIGG

  • 27 maj 2021, 13:00–15:30
  • Online
  • Svenska
  • Arrangör: DIGG

Ett seminarium för er som redan arbetar eller vill börja arbeta med öppna data eller data som kan delas med olika begränsningar, där vi går igenom de nationella principerna för att tillgängliggöra information.

Under 2021 kommer en ny lag om öppna data, och av den anledningen riktar vi ljuset mot de nationella principer kring öppna och delade data som är framtagna av DIGG i samarbete med ett stort antal aktörer i Sverige. Syftet med principerna är att skapa ett brett ramverk för hela processen, samt att ge ett stöd för likartade arbetsprocesser som underlättar samverkan mellan olika aktörer.

Under seminariet går vi igenom vad de nationella principerna innebär. Principerna kommer också att diskuteras i mindre grupper där man kan dela sina erfarenheter från sin egen verksamhet.

Välkomna!

Frågor? Lyft gärna era funderingar och kommentarer till denna tråd på vårt community, så kan fler läsa svaren och kanske även svara.

Webbinariet sker via plattformen Zoom. Ett mejl med en direktlänk till Webbinariet skickas till dig som deltagare när du anmält dig.

Moderatorer/presentatörer:

 

Josefin Lassinantti, specialist inom öppna data, DIGG, josefin.lassinantti@digg.se
Björn Hagström, expert inom öppna data och egen företagare på Hagström Consulting, bjorn@hagstrom.nu

Fler event online